Search
Close this search box.
,

Quines seran les afectacions de mobilitat per l’arribada de la Volta a Vilanova?

La meta de la cinquena etapa, divendres al centre de la ciutat

La Volta torna divendres a Vilanova // FLICKR AJUNTAMENT VILANOVA I LA GELTRÚ

L’arribada a Vilanova i la Geltrú de la cinquena etapa de la Volta a Catalunya, divendres vinent, 25 de març, provocarà restriccions de la mobilitat a la ciutat, principalment entre les quatre i les sis de la tarda.

Els ciclistes arribaran a la capital del Garraf al voltant de les 16.30 h per la carretera de l’Arboç i transitaran per la ciutat per la ronda Ibèrica, en direcció Tarragona, l’avinguda de la Torre del Vallès, l’avinguda de Cubelles i la rambla de Josep Antoni Vidal, a la cruïlla amb la rambla, on se situarà la línia d’arribada.

El recorregut implicarà una sèrie d’afectacions de trànsit a Vilanova durant bona part del dia, principalment a les zones properes per on transcorrerà la prova, tant per al vehicle privat com per al transport públic.


El recorregut dels ciclistes per Vilanova / Font: Policia Local i Ajuntament de VNG

Afectacions al centre ciutat

A partir de les 9.15 h l’organització de la Volta instal·larà les tanques a tota la línia d’arribada, entre el carrer del Josep Coroleu i la rambla de l’Exposició.

Des d’aquell moment aquest tram de via estarà tallat al trànsit, si bé es podrà passar pels carrers que la travessen. No es podrà accedir als guals.

A partir de les 13.30 h i fins a les 19 h, aproximadament, es tallarà totalment l’accés per tal de garantir la seguretat dels participants.

Afectacions del recorregut

Vint minuts abans de l’arribada del primer corredor, el dispositiu de seguretat a càrrec de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i grup de voluntaris tallarà tots els accessos del recorregut, amb especial afectació als veïns i veïnes dels barris de La Collada- Els Sis Camins, Fondo Somella i el Prat de Vilanova. En tots els casos s’han previst itineraris alternatius:

La Collada- Els Sis Camins i Fondo Somella: Tallats els accessos del carrer del doctor Zamenhof/ronda Ibèrica; ronda Ibèrica/avinguda de la Torre del Vallès; BV-2115 (sortida càmping Vilanova Park). Mentre duri el tall (entre les 16.30 i les 17.30 h) es recomana no utilitzar el vehicle, i en cas de necessitat utilitzar el camí vell de Cubelles.

El Prat de Vilanova: Tallat l’accés al centre per la C-246, a l’altura de l’avinguda de la Torre del Vallès. A partir de les 16.30 hores i fins a les 19 hores, aproximadament, l’entrada i sortida al barri s’ha de fer per la C-31.

Bus urbà i interurbà

A partir de les 9 del matí de divendres i fins al final de la prova, totes les línies del servei de bus urbà i del servei de bus interurbà es veuran afectades, amb anul·lació i trasllat de les parades, inclosa la de l’estació (plaça d’Eduard Maristany).

L1 (Tacó): A partir de les 9.30 i fins a les 20 h quedaran anul·lades les parades del carrer de la Llibertat/Forn del Vidre; carrer de Josep Tomàs Ventosa/rbla. de la Pau; carrer de Manuel Marquès/CAP Jaume I, i plaça de Soler i Gustems.

L1 i L2: Entre les 15.30 i les 17.30 h deixaran de donar servei al barri de La Collada- Els Sis Camins, i al càmping Vilanova Park, així com a les parades situades al carrer del Doctor Zamenhof.


El bus urbà també tindrà afectacions // AJUNTAMENT VILANOVA I LA GELTRÚ

(72) línia Vilanova- Sitges: A partir de les 9 i fins a les 20 h deixaran de donar servei a la zona centre, anul·lant les parades situades a l’avinguda d’Eduard Toldrà, Estació (pl. d’Eduard Maristany), rambla de Josep Tomàs Ventosa, carrer del Pare Garí, rambla de Salvador Samà, carrer del Jardí i carrer Tarragona. També deixaran de donar servei als barris del Fondo Somella i l’Aragai (parades a l’avinguda de la Torre del Vallès) entre les 15 i les 17.30 h.

Vilafranca del Penedès: A partir de les 9 i fins a les 20 h quedaran anul·lades les parades de l’estació (plaça d’Eduard Maristany) i carrer del Pare Garí. Es mantenen les parades de rambla de Sant Jordi.

Barcelona (e-15.1, e-15.2 i Bellvitge–Aeroport– Sitges–Les Roquetes–Vilanova): A partir de les 9 i fins a les 20 h quedarà anul·lada la parada de l’estació (plaça d’Eduard Maristany. La parada del carrer del Pare Garí (escola Pompeu Fabra) es trasllada al carrer de Pelegrí Ballester 30 (plaça dels pobles d’Espanya).

Cubelles-Santa Maria-El Prat de Vilanova: A partir de les 9.30 i fins a les 20 h els busos que van a Cubelles pararan al número 73 del carrer del Pare Garí, en comptes del número 75.

El Vendrell: A partir de les 9 i fins a les 20 h la parada de l’Estació (plaça d’Eduard Maristany) quedarà anul·lada, i la parada del carrer del Pare Garí es trasllada al número 73, en comptes del número 75.

Cubelles- Cunit–Segur de Calafell–Calafell–Tarragona: A partir de les 9 i fins a les 20 h la parada de l’estació (plaça d’Eduard Maristany) quedarà anul·lada, i la parada del carrer del Pare Garí es trasllada al número 73, en comptes del número 75.

Des de l’Ajuntament de Vilanova es demana que es respectin els espais senyalitzats amb prohibició d’estacionament als carrers de Pelegrí Ballester, del Pare Garí, de Francesc Macià i de la rambla Sant Jordi per tal que els autobusos puguin fer l’espera mentre es restableix la circulació.

Mobilitat i centres educatius

En el moment d’arribada de la cursa a Vilanova i la Geltrú totes les línies del bus urbà es podran veure afectades pel tall de la circulació. Durant tota la jornada es podran produir retards en els serveis a causa de la densitat de trànsit.

Preveient la complexitat circulatòria es recomana minimitzar l’ús del vehicle, principalment entre les 16 i les 18 hores. Per tal de reduir la mobilitat, les escoles, instituts i llars d’infants de la ciutat, faran divendres una jornada continuada. Com és habitual en aquests tipus de jornada, l’horari lectiu acabarà a les 13 h.

Les famílies amb infants que es quedin al servei de menjador els podran anar a buscar fins a les 15 h. Es recomana fer aquests desplaçaments a peu o en bicicleta i evitar el cotxe sempre que sigui possible.

El dispositiu de trànsit i seguretat de la Policia Local preveu la presència d’agents i voluntaris en tot el recorregut per on transcorre la Volta Ciclista a Catalunya, per tal de garantir la seguretat dels corredors i per indicar itineraris alternatius als possibles conductors.

Comparteix la notícia