Segueix-nos

Futbol

Rafa Porras: "Em sembla precipitat tornar a jugar els dies 9 i 10 de gener"

L’entrenador de l’Olivella percep interessos econòmics

Rafa Porras, tècnic de l'Olivella // G.M.CH.

La proposta de la Federació Catalana de Futbol de reprendre la competició el cap de setmana del 9 i 10 de gener i retallar les temporades a la meitat per poder finalitzar-les no convenç Rafa Porras, entrenador de l’Olivella, un dels tres equips de la comarca del Garraf que milita a Segona Catalana.

En aquesta categoria es decidiria tota la campanya en els subgrups actuals, sense mesclar-se amb els altres, com estava previst al principi de temporada, per adaptar el calendari a l’aturada provocada per la segona onada del coronavirus. També s’habilitarien unes dates per a la recuperació de partits.

El document final per al retorn a les competicions encara s’està perfilant. La Federació té pendent reunions informatives per delegacions del territori.

Per a Rafa Porras, “tornar a jugar 9 i 10 em sembla precipitat. La situació epidemiològica no sembla que estigui controlada. I el fet de no poder entrenar-nos els divendres perquè no ens podem desplaçar, tampoc no ajuda a aconseguir que, físicament, estiguem bé”.

El tècnic de l’Olivella també creu que “el toc de queda i venir de les vacances de Nadal són un hàndicap més per pensar a tornar els dies 9 i 10 de gener. Jo esperaria una mica més, fins, almenys, poder entrenar sense limitacions horàries ni de mobilitat, si és possible, és clar. I si no es pot acabar la temporada, no passa res si es declara deserta”.

Rafa Porras pensa que “aquest any la competició està desvirtuada sigui com sigui. Tot són pedaços i nyaps. A partir d’aquí, acceptarem el que decideixin. Crec que hi ha un afany econòmic i de negoci més que valorar la salut de tothom. A la Federació li deu ser igual que s’hagi de jugar porta tancada o sense vestidors. I haver de jugar entre setmana tampoc no és acceptable per a equips no professionals”.

Manel Rodríguez, tècnic del Sitges, tampoc no ho veu clar

El Sitges i el Cubelles completen la quota garrafenca a Segona Catalana. Segons Manel Rodríguez, entrenador del conjunt d’Aiguadolç, “si arrenquen les competicions i es manté el toc de queda, molts equips seguirem coixos a l’hora d’entrenar, ja que molts jugadors treballen i no poden entrenar abans de dos quarts de nou o les nou. A més, ara per ara, tampoc no podem entrenar els divendres ni els caps de setmana per les limitacions municipals de mobilitat”.

El tècnic del Sitges també dubta que al gener la situació de la pandèmia faci possible que es torni a jugar. Aquest dimarts les dades són poc encoratjadores quant a la xifra de reproducció del virus, que ha pujat a Catalunya.

Xavi Vilagut, entrenador del Cubelles, no té clar que, al gener, l’evolució de la pandèmia permeti reprendre la competició. “Veurem si es pot jugar, ja que hi podria haver una tercera onada de contagis. Si em regeixo per les ganes de tornar a competir, el nou format ja ens va bé, tot i que serà una Lliga molt curta. Tampoc no hi ha gaire marge de maniobra quant a dates. L’anterior format no m’agradava perquè no s’arrossegaven els punts d’una fase a l’altra”, manifesta.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol