Search
Close this search box.
,

Repte solidari aconseguit per sensibilitzar la societat sobre l’Alzheimer

El vilanoví Carles Aguilar recorre 152 quilòmetres en 30 hores

Carles Aguilar, en ple recorregut // HELL CANYON RUN

El periodista radiofònic vilanoví Carles Aguilar, amant del trail running, va completar entre divendres i dissabte un nou repte solidari d’ultra distància. El va batejar amb el nom de Hell Canyon Run (Extended Play)’ i tenia com a objectiu sensibilitzar la societat sobre l’Alzheimer, el seu diagnòstic i tractament i l’atenció a les persones afectades i entorn directe, tant familiar com professional.

Aquest cop, Aguilar es va desplaçar fins a la província d’Alacant per completar durant 30 hores un recorregut per la Vall de Laguar. El repte va haver de cancel·lar-se el passat mes de març a causa del decret d’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus i, en aquesta ocasió, va tornar a haver-hi complicacions per l’activació, altre cop, de l’estat d’alarma, amb toc de queda inclòs.

Tot i això, Aguilar va decidir llançar-se a l’aventura per no haver d’ajornar de nou el projecte i deixar-ho resolt de forma definitiva. El decret del toc de queda a Alacant va impedir que el repte es fes tal com, en principi, estava previst, ja que era impossible dur-lo a terme en 30 hores sense parar. Donades les circumstàncies, l’aventura es va dur a terme en dues etapes consecutives de 15 hores cadascuna per així respectar la norma decretada i la durada inicial del repte.

El vilanoví va posar-se en marxa divendres amb un recorregut previ per la Vall de Laguar per finalitzar al Barranc de l’infern amb un total de 67 quilòmetres i un desnivell acumulat de 1.744 metres. L’experiència en el Barranc de l’Infern, en paraules del mateix atleta, “és d’allò més brutal”.

L’endemà, en la segona etapa, Aguilar va cobrir un ampli recorregut per les carreteres de la Vall de Laguar amb un total de 85 quilòmetres i un desnivell acumulat de 2.193 metres. Va ser un traçat íntegrament per asfalt, amb una temperatura estiuenca i una calor sufocant en molts moments del recorregut.

En total, en el còmput final de les 30 hores, el balanç va ser de 152 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 3.937 metres. Aguilar va valer-se dels seus propis recursos, comprant aigua i aliments en els establiments ubicats en els diferents pobles al costat de la carretera.

El vilanoví es mostra satisfet per haver aconseguit, finalment, completar el recorregut, “tot i la situació d’alarma sanitària que estem vivint”. En l’aspecte esportiu, reconeix que “vaig patir en excés, especialment a la zona del Barranc de l’Infern i, en el segon dia, per les carreteres plenes de desnivells continus en l’asfalt pur i dur”.

El repte s’ha canalitzat a través d’Alzheimer Catalunya Fundació.

[su_box title=”Més 800.00 persones afectades d’Alzheimer a l’Estat” style=”soft” box_color=”#516e6d”]A Espanya hi ha actualment més de 800.000 persones afectades per l’Alzheimer. Ara per ara no existeix cap tractament reconegut i eficaç que pugui curar la malaltia o revertir la seva progressiva evolució. És una malaltia incurable, degenerativa i terminal, encara que una detecció precoç i un correcte acompanyament, ajuden a millorar l’evolució i retardar la mort de les neurones.[/su_box]

Comparteix la notícia