Segueix-nos

Futbol

Sabies que la samarreta originària del Vilanova era completament blava?

El blau i les ratlles blanc-i-blaves s’han alternat en l’equipació

El Vilanova del curs 2000/2001 va recuperar l'equipació originària // CASAS

Quan l’any 1951 es va fundar el Vilanova i va participar en el Campionat de Catalunya d’Aficionats, l’equip vestia una indumentària diferent de l’actual.

Els Pagès, Sánchez, Rovira I, Iturralde, Borràs, Martorell, Rafa, García Mata, Rovira II, Montserrat i Giménez es van enfrontar a l’Industrias Lácteas de Barcelona en el primer partit de la història del club amb una samarreta completament blava i uns pantalons blancs. Les fotografies de l’època ho certifiquen.


El primer equip de la història del Vilanova // LLIBRE CINCQUANTENARI CF VILANOVA

Aquella equipació va caracteritzar el Vilanova fins a la memorable temporada 1959/1960, la del primer ascens a Tercera Divisió de la història del club.

Va ser a partir de la campanya següent (1960/1961) quan l’equip va passar a vestir una samarreta amb franges blanc-i-blaves i uns pantalons blaus, com en l’actualitat. El setmanari ‘Villanueva i Geltrú’ ho destacava en l’edició del 27 d’agost de 1960.

Por lo visto, con el aumento de categoría, el Villanueva, a pesar de darle un movimiento total al terreno de juego y campo en general, ha modificado también la indumentaria de sus jugadores. Desde ahora, la elástica vendrá a ser como antaño; un maillot blanco y azul con rayas de arriba abajo. Mientras lo de arriba no se vaya para abajo, todos satisfechos; lo de la camiseta ya será otro cantar, es pot llegir tirant d’hemeroteca en el vell rotatiu de la capital del Garraf.


El Vilanova 60/61, el primer amb l’uniforme a ratlles // LLIBRE CINQUANTENARI CF VILANOVA

Domènec Martorell, fill de Simeó Martorell, primer president de la història del Vilanova, va ser un dels jugadors del primer equip del club. Preguntat per aquell canvi en l’equipació recorda que “es va voler recuperar la indumentària del Club Deportivo Villanueva, finalista de la Copa Catalana de 1948”.

Aquell club va desaparèixer pels deutes. Li va agafar el relleu l’actual Club de Futbol Vilanova –Villanueva en el 1951–. S’havia intentat mantenir el nom de Club Deportivo Villanueva, però la Federació només va deixar inscriure la nova entitat amb la condició que se li canviés el nom.


Un onze del Vilanova de 1992 amb l’uniforme ratllat // CASAS

Les ratlles blanc-i-blaves i els pantalons blaus es van mantenir com l’equipació del Vilanova fins a la campanya 2000/2001.

Era la temporada del Cinquantenari de l’entitat i la junta directiva d’aleshores, encapçalada per Ramon Centaño, va decidir recuperar la samarreta completament blava i els pantalons blancs en record del primer equip de la història del club.


L’equip titular del Vilanova en un partit del playoff de 2006 // M.VALL

El to del blau de la samarreta va variar durant els anys següents. El blau cel va portar sort al Vilanova i va ser el que va lluir en els dos playoff d’ascens a Segona B, el 2003 i el 2006.

La recuperació de les franges blanc-i-blaves va fer-la efectiva la junta de Gabriel Sánchez en la temporada 2015/2016. Des d’aleshores el Vilanova torna a vestir així.

 

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol