Search
Close this search box.

“Si les famílies tenen inquietuds, vol dir que es preocupen pels seus fills o filles”

Lucas Sorio és el coordinador del Patí Vilanova des de finals de maig

Lucas Sorio, aquest dimarts al pavelló de Les Casernes // G.M.CH.


Lucas Sorio és des de finals de maig el coordinador del Club Patí Vilanova. El president Pau Viadel hi va recórrer després de la renúncia d’Albert Briva, en el càrrec els dos últims anys.

És un home d’hoquei. Als anys 90 va jugar amb el Noia a Divisió d’Honor. En el vessant tècnic ha treballat per la Federació d’Israel i per la Federació Espanyola, en aquest cas fent tecnificacions a Xile i l’Argentina. Pel que fa a la coordinació de clubs, va treballar al Calafell, als Monjos, al Vilafranca i al col·legi Sant Josep de Sant Sadurní.

Lucas Sorio ja va estar al Patí Vilanova fent una tasca similar quan Sergi Marrugat i Salvador Mas n’eren els presidents i el primer equip masculí estava a l’elit. Exercia de coordinador general i també va fer d’ajudant del portuguès José Querido. “Allò era una altra època. Ara no hi ha diners”, apunta.

Sense dubtes

Quan va rebre la trucada de Pau Viadel, Lucas Sorio no va dubtar. “Al club hi ha persones que aprecio molt. Hi ha molt bona gent. A llarg termini es poden assolir coses. S’està avançant, però jo vull que avancem més de pressa”, exposa.

Aquest vilanoví de 55 anys assumeix el repte tornar a treballar a Les Casernes amb les idees clares. Primer va fer una visió global de l’entitat per ordenar i planificar a partir de diferents objectius, segons l’edat de la canalla.

“Cada grup té la seva particularitat. Primer s’ha d’aprendre a patinar i a partir d’aquí, evolucionar. Hem fitxat una entrenadora de patinatge artístic per millorar la tècnica. Quan una nena o un nen està federat, necessita un plus en aquest sentit. A més, partir de l’edat infantil volem posar èmfasi en la preparació física destinada a l’hoquei patins”, explica.

De moment, ja té pràcticament tancats tots els entrenadors de la totalitat dels equips per al nou curs 2023/2024. Ell també s’asseurà a la banqueta dirigint els conjunts de Primera Catalana i de Segona Catalana.

La tasca de coordinador

Segons Lucas Sorio, “un coordinador ha de dedicar tota la seva energia al club i vetllar perquè tot funcioni. El club inclou les famílies, els entrenadors i entrenadores i els jugadors i jugadores. Tinc clar que haig d’escoltar els pares i ajudar els tècnics. Aprofitaré la meva experiència per donar formació als entrenadors”.

Al nou coordinador del Patí Vilanova no li preocupen les exigències de les famílies. “Si tenen inquietuds, vol dir que es preocupen pels seus fills o filles. Això és bo”, assenyala.

Primers equips

Des de la seva posició de coordinador, també té tracte amb els dos primers equips, el femení i el masculí. Una de les seves primeres decisions va ser convèncer David Torruella, de la seva plena confiança, per portar les noies.

“Amb l’equip femení faig d’enllaç directe i amb el masculí la meva funció és més d’ajuda. Quan ells necessiten alguna cosa, en parlem”, indica.

Lucas Sorio confia que de cara al nou curs els dos equips estiguin a dalt per intentar recuperar com més aviat millor la categoria nacional. No pujar, no ho consideraria un fracàs, però li agradaria que, almenys, un dels dos aconsegueixi l’ascens pensant en el 75è aniversari del club, l’any 2026.

[su_box title=”La portera Blanca Garcia, incorporació per al Patí femení”]Blanca Garcia s’ha unit a la llista d’incorporacions del Patí Vilanova femení per a la temporada 2023/2024. El club en va anunciar ahir el fitxatge. Era la peça que faltava per tancar la porteria. A l’octubre farà 17 anys. Prové del Voltregà. En la darrera campanya va jugar quatre partits a Nacional Catalana amb les blanc-i-blaves tenint més presència amb el FEM 17 i l’equip de Primera Catalana del conjunt osonenc.[/su_box]

Comparteix la notícia