Search
Close this search box.
,

Sitges es postula com a subseu de la Copa Amèrica de Barcelona de 2024

La vila s'ofereix per acollir actes de la prova, informa La Vanguardia

Sitges es postula com a subseu de la Copa Amèrica // WWW.SITGES.CAT

Sitges està treballant “amb discreció” per acollir part dels esdeveniments associats amb l’organització de la Copa Amèrica de Vela de 2024, que se celebrarà a Barcelona. Ahir ho va avançar La Vanguardia amb un article que firma el periodista vilanoví Ramon Francàs.

Segons el rotatiu barceloní, l’exalcalde Jordi Baijet, apassionat de la nàutica, ha impulsat una candidatura amb el president executiu del port de Sitges-Aiguadolç, Albert Bertran.

La iniciativa ha cristal·litzat en una comissió que també compta amb el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber; l’hoteler i expresident del Gremi Joan Anton Matas, i el constructor Dani Gracia.

Stöber, que assegura que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, veu de bon ull la iniciativa de convertir Sitges en subseu de la Copa Amèrica, afirma que “aquesta proposta és molt important per a Sitges”.

Albert Bertran, que també presideix l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, creu que les opcions de Sitges són altes, i fins i tot que es podria convertir en la seu prèvia d’un dels equips que competiran.

La informació continua amb manifestacions de Jordi Baijet, que diu que “s’han obert amb il·lusió canals per veure el futur d’una candidatura que té moltes pos­sibilitats”. No creu que puguin atreure els regatistes, però sí els seus acompanyants, i espera que aquesta subseu permeti al municipi desenvolupar una estratègia de promoció centrada en el mar i la nàutica.

En el mateix article també s’apunta que l’alcaldessa, Aurora Carbonell, destaca la difusió de marca que donaria la Copa Amèrica a Sitges, una destinació que “no només és turística i de sol i platja, sinó també d’esdeveniments i actes esportius, especialment vinculats al mar i la vela”.

L’esdeveniment se celebrarà el 2024, però els equips i els seus acompanyants tenen previst instal·lar-se ja a Catalunya l’estiu de l’any que ve.

S’estima que la Copa Amèrica té un impacte d’entre 900 i 1.000 milions d’euros. Acull més de 3.000 persones, entre equips i organització. Sitges creu que podria arribar a allotjar entre 400 i 500 persones.

Comparteix la notícia