,

Temporada 88/89: Escàndol arbitral, invasió de camp i suspensió del partit

Es jugava un decisiu Vilanova-Castelldefels de Segona Regional

Un seguidor intenta fer la traveta a l'àrbitre // CASAS

La fotografia és del 15 de gener de 1989. El Vilanova rebia el Castelldefels en un duel directe per l’ascens a Primera Regional. El vell Municipal de la capital del Garraf estava ple, amb més de 2.000 persones a la grada. El partit no es va acabar.

L’àrbitre, Roberto Duarte, amb fama de polèmic, va treure de polleguera els jugadors del Vilanova i el seu públic. Al minut 62, no va assenyalar un possible penal sobre Farizo, futbolista blanc-i-blau, i un grup de seguidors locals, fart de les decisions del col·legiat contra els interessos del Vilanova, va envair el terreny de joc.

Duarte va córrer cap als vestidors per evitar ser agredit. En la imatge de dalt, un aficionat intenta fer-li la traveta. A la porta dels vestidors, va rebre un cop a la cara. La Policia Nacional el va treure del Municipal per la Sínia del Gall.

Segons la crònica del Diari de Vilanova, el Castelldefels s’havia avançat al minut cinc fruit d’una dubtosa falta a la corona de l’àrea i el Vilanova va aconseguir empatar a la represa mitjançant Paquito, però l’àrbitre, molt lluny d’on transcorria la jugada, va anul·lar el gol sense cap raó aparent. Duarte, a més, estava permetent el joc dur dels visitants. La jugada del possible penal no assenyalat a l’àrea visitant va ser la gota que va fer vessar el got. Tot plegat va provocar la invasió de camp i la suspensió del partit.

Els jugadors, sobre el camp, a l’expectativa de què passava amb el partit // CASAS

A conseqüència dels incidents, la Federació va tancar el camp al Vilanova i li va imposar una multa de 14.000 pessetes. Inicialment, el partit es va donar per acabat, però, finalment, a finals de març, es van disputar els minuts que restaven al camp del Ribes, a porta tancada. El Castelldefels va acabar fent un altre gol i es va adjudicar el triomf per 0-2.

Aquella Lliga la va guanyar l’equip del Baix Llobregat. El Vilanova va quedar segon i va haver de jugar un any més a Segona Regional.