Search
Close this search box.

Un treball de recerca de Batxillerat, font d’inspiració del Triangular ‘Hoquei per l’ELA’

El jove Miki Escala lidera el torneig benèfic de l'1 de juliol a Casernes

Miki Escala, mostra una 'L' amb els dits com resa la campanya ‘Fes un gest per l’ELA’ // G.M.CH.

Miki Escala és un vilanoví de 17 anys que juga a hoquei patins al planter del Barça. La temporada que ve militarà al Júnior blaugrana i començarà Segon de Batxillerat al Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia.

En aquesta nova aventura acadèmica ha de preparar un treball de recerca de la branca científica, la que està estudiant. Miki Escala vol continuar amb la tradició familiar d’estudiar medicina. Vol ser traumatòleg, com el seu pare i com també pretén exercir el seu germà, Jan Escala, jugador del Parlem Calafell.

El treball de recerca que aquest jove vilanoví té en marxa va sobre l’ELA, l’esclerosi lateral amiotròfica, una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per una degeneració progressiva de les neurones motores.

I la feina que està fent per abordar la malaltia és la font d’inspiració del Triangular benèfic ‘Hoquei per l’ELA’, que es disputa aquest dissabte, 1 de juliol (18.30 h), al pavelló de Les Casernes.


Unzué ha posat aquesta malaltia en el mapa. L’havia conegut quan estava en plena forma i havia coincidit amb el meu pare sortint en bicicleta”, apunta Miki Escala. Quan al cap d’un temps el va veure per la tele en una entrevista amb Risto Mejide, va quedar impactat per com l’estava afectant la malaltia.

“Aleshores em va sorgir la idea fer el treball de recerca sobre l’ELA. En principi, no havíem pensat endegar res solidari, però arran de la campanya ‘Mulla’t per l’ELA’ vam barrinar l’opció de fer alguna cosa vinculada amb l’hoquei. I així vam muntar el triangular”, explica Miki Escala.

La seva mare l’està ajudant. També ha tingut la complicitat de persones com Miki Alemany i Josep Prat.

“La gent ha respost de meravella. Jugadors i jugadores que disputaran el triangular també ens han aportat idees. Julia Baldrich, per exemple, va proposar que la canalla de les escoletes poguessin tenir també protagonisme i entre partit i partit els més menuts del Patí Vilanova saltaran a la pista”, apunta Miki Escala.


La idea inicial ara ajuntar figures del món de l’hoquei, però finalment es van optar per un Triangular amb jugadors i jugadores de la zona. L’objectiu és arrossegar el màxim públic possible per l’atractiu que representa per a les famílies acudir al pavelló a veure el torneig benèfic.

“Els cracs ens ajudaran aportant-los material per sortejar entre les persones presents”, destaca Miki Escala.

De moment, des del perfil d’Instagram del Triangular (@elacasernes) ja s’ha anunciat que es rifaran uns estics firmats per Ignacio Alabart i Helder Nunes, companys al Barça aquesta temporada, i la samarreta del Reus de Raül Marín, exjugador del Patí Vilanova.

L’objectiu és que les grades de Les Casernes estiguin plenes. El preu de l’entrada és de cinc euros que aniran destinats a la Fundació Miquel Valls. Si alguna persona no pot anar al torneig i vol fer una donació, ho pot fer a través de Bizum al mòbil 666584313.

Unzué no podrà estar a Vilanova, però ha deixat un vídeo a les xarxes tot animant el públic a omplir el pavelló vell de la capital del Garraf. “El que està fent és admirable. Vol deixar un camí obert perquè les atencions a les persones que pateixen ELA millorin. El missatge que transmet és molt inspirador”, conclou Miki Escala.


Comparteix la notícia