Una meitat per a cada equip amb victòria periquita (1-2)

El Vilanova fa mèrits per empatar contra el Juvenil A de l'Espanyol

Carlos Contreras va fer l'únic gol del Vilanova // G.M.CH.

VILANOVA 1 – JUVENIL ‘A’ ESPANYOL 2
Gols: 0-1, Mateo Joseph (28′); 0-2, Adrián (31′) i 1-2, Carlos Contreras (67′).

Una meitat per a cada equip i victòria final del Juvenil A de l’Espanyol, que milita a la Divisió d’Honor, la màxima categoria formativa del futbol estatal. Així es pot resumir a grans trets el segon compromís de preparació del Vilanova. Els de la capital del Garraf van ser millors en el segon temps i ho van passar malament en el primer període. A Agus Isabel, tècnic vilanoví, li agrada jugar amistosos de pretemporada contra equips juvenils de nivell per l’atreviment, la velocitat i la qualitat que atresoren. Són un bon banc de proves.

El partit va ser a porta tancada. A les persones que van poder accedir a l’Estadi se’ls va prendre la temperatura. L’ús de gel hidroalcohòlic i de la mascareta va ser obligatori. La imatge curiosa la van protagonitzar un reduït grup d’aficionats per veure el partit com van poder tot enfilant-se en escaletes, tamborets o cadires pel mur que dóna a la porteria del gol nord de l’Alumnes Obrers.

Amb el partit a porta tancada, alguns seguidors van veure així el partit // T.N.

D’entrada, Agus va situar Javi Martínez sota pals, escortat per una defensa de quatre formada de dreta a esquerra per Tomás Teruel, Iván Torres, Miranda i Iloie. A la sala de màquines va tornar Totti, ja recuperat, que va acompanyar Codina com a interior, amb Antolínez per darrere. I a dalt Edgar Doblas va fer de 9 i Lucas Ribeiro i Pascua, d’extrems. En el Juvenil A de l’Espanyol va destacar la presència del sitgetà Aleix Gorjón, que va actuar de central per l’esquerra.

Va entrar bé al partit el Vilanova a partir d’una bona pressió avançada, però el Juvenil de l’Espanyol va guanyar terreny un cop superat el quart d’hora de joc. Erick Salguero va avisar al minut 21 amb un xut a l’exterior de la xarxa. Un cop de cap de Codina alt en la sortida d’un córner va ser la rèplica del Vilanova, que ja no va tenir continuïtat en atac. Li costava progressar amb la pilota al conjunt d’Agus i aviat se li va acumular la feina en defensa, sobretot quan l’Espanyol va trobar espais a l’esquena del triangle del mig camp blanc-i-blau.

Miranda protegeix la pilota davant la pressió d’un jugador de l’Espanyol // G.M.CH.

Les aparicions entre línies dels periquitos van dinamitar la primera meitat. I al minut 28 va arribar el 0-1, obra de Mateo Joseph en rebre una passada vertical a l’espai per l’eix de l’atac. El 9 del Juvenil A de l’Espanyol no va perdonar en el mà a mà amb Javi Martínez. No va trigar a arribar el 0-2, obra d’Adrián amb un cop de cap després d’una jugada que havia començat amb un llançament de córner.

Al Vilanova se li va fer molt llarg el primer temps. Javi Martínez va evitar el 0-3 al minut 36 en una altra acció d’un contra un amb Mateo Joseph, que just abans del descans va ser massa generós i va jugar enrere davant del porter del Vilanova. L’Espanyol també havia trobat un filó atacant amb profunditat per l’extrem dret.

Canvi de decorat en el segon temps

El descans i els canvis en un equip i l’altre van canviar la tònica del partit. Agus només va mantenir Javi Martínez, Miranda i Codina. La resta van entrar de refresc. Saldaña, Luca i Aleix Semur van completar la defensa, amb Aleix Vall de pivot i Codina i Perea d’interiors. En punta, Marcel va caure a la banda dreta; Rafa Ribeiro, a l’esquerra, i Carlos Contreras es va situar de referència.

Agus conversa amb Iván Torres a la mitja part // G.M.CH.

Aviat Marcel, molt actiu, va atacar l’espai i va ensenyar el camí per fer mal a la defensa periquita, que va patir quan se li fuetejava l’esquena. Les entrades de Roberto Angulo i Ignasi van acabar de completar un onze nou dels blanc-i-blaus, amb l’excepció de Javi Martínez. I el Vilanova ja no va deixar de dominar. Aleix Vall va tirar enrere per acompanyar Luca a l’eix de la defensa; Marcel va passar a jugar d’interior per completar el mig camp amb Perea i Roberto, i Ignasi es va situar de 9, amb Contreras i Rafa Ribeiro als cantons.

Al minut 62 Rafa Ribeiro va marcar en una acció que estava invalidada per fora de joc i al 67 va arribar l’1-2, obra de Carlos Contreras, profund pel cantó dret, que va ingressar a l’àrea i va connectar una rematada creuada, rasa i col·locada.

El gol local va ser la confirmació del canvi de guió en el partit. Perea i Roberto van aportar aire fresc a la medul·lar del Vilanova i només algun desajust en la pressió ofensiva va donar sortida a l’Espanyol, que va passar a haver-se d’aplicar en defensa. De fet, Íker Venteo, porter periquito en el segon temps, va ser determinant per evitar l’empat.

Ignasi Valldosera, entre dos defenses del Juvenil A de l’Espanyol // G.M.CH.

Ignasi i Rafa Ribeiro ho van provar abans que el meta visitant salvés el gol en un cop de cap a boca de canó del mateix Ignasi i fos també providencial en dues ocasions de Carlos Contreras, primer a partir d’un verinós xut de falta i després en un mà a mà. Li va faltar trobar altre cop la xarxa al Vilanova, però va acabar deixant bones sensacions per les millores en el segon temps.

Aquest diumenge, nou test exigent de preparació per als blanc-i-blaus, que reben el Sants, de Tercera Divisió. El matx es jugarà a partir de les sis de la tarda a l’Alumnes Obrers, també a porta tancada.