Segueix-nos

Escalada

Una part de la històrica paret de la Talaia es mantindrà com a zona escalable

Es reactiven les obres per instal·lar una malla a la resta del mur

La zona de la paret de la Talaia que continuarà sent escalable // JORDI

Els amants de l’escalada podran continuar practicant el seu esport favorit en una zona de la històrica paret de la Talaia, a pesar de les obres per instal·lar-hi una malla protectora.

La xarxa no ocuparà tot el mur. Així ho avança a elPrimer.cat Toni Castelló, membre de la junta directiva del Grup d’Escalada i Alta Muntanya (GEAM) de l’Agrupació Excursionista Talaia.

Castelló i Joan Raventós, representant territorial al Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya), han exercit d’interlocutors en el desenllaç de la problemàtica per la instal·lació de la polèmica malla.

“Al final ha primat el diàleg. Suposo que la pressió que s’ha fet des de diferents sectors, començant pels mateixos escaladors, ha donat els seus fruits”, assenyala Castelló, que dimarts va estar sobre el terreny, juntament amb Raventós, parlant amb els tècnics.

“Es podrà escalar al sector Sostres, des de la via ‘Filemón‘ cap a la dreta, en direcció cap a Vilanova. Aquest tros de la paret no s’emmallarà. És una bona part del mur”, continua Castelló.


Del sector Sostres cap a la dreta, l’espai que continuarà sent escalable // GUÍA BARCELONA Y ALREDEDORES


La zona escalable manté vies clàssiques com la ‘Sostres’ (7a), la ‘Cacao Maravillao‘ (7c), la ‘Vecha’ (7c), l”Enemiga Mía‘ (7b), la ‘Dafnis’ (6c), l”Airwais‘ (6b), la ‘Filemón‘ (6a), la ‘Este es el Oeste‘ (7b) o la ‘El último Mohicano‘ (7b).

Els treballs per instal·lar la malla s’han reactivat aquesta setmana a la zona. Es van parar quan, la nit del 21 al 22 de setembre passat, un jove escalador va dormir penjat en una hamaca a mitja paret de la Talaia com a senyal de protesta per preservar aquest emblemàtic sector d’escalada de la comarca del Garraf.

El jove va rebre el suport de nombrosos amics, coneguts i altres escaladors de diferents generacions.

Des d’aleshores els treballs estaven aturats i la polèmica, fins i tot, va arribar al Parlament. Finalment, la Generalitat va donar llum verda a la instal·lació de la malla, però, almenys, no ocuparà la totalitat del mur.

Des del Parc del Garraf s’ha creat una comissió d’escaladors per estudiar casos com aquest i vetllar per les seves necessitats.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Escalada