Segueix-nos

Special Olympics

Una quarantena d’esportistes del Club Alfa Tegar de VNG, als Jocs de Granollers

La cerimònia inaugural, aquest dijous i la cloenda, diumenge al migdia

El Club Esportiu Alfa Tegar de Vilanova no faltarà a la cita de Granollers // AJUNTAMENT VILANOVA

Una delegació de 43 esportistes del Club Esportiu Alfa Tegar de Vilanova i la Geltrú participaran des d’aquest dijous i fins diumenge als Jocs Special Olympics, que enguany tenen la seu a Granollers.

Els nois i les noies participants competiran en les disciplines de futbol sala (18 esportistes), bàsquet (12 esportistes), petanca (12 esportistes) i atletisme (un esportista).

Un 80% dels atletes del club són de Vilanova. La resta venen de Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Vilafranca del Penedès. S’entrenen dos dies a la setmana a les instal·lacions esportives de la capital del Garraf.

Aquesta tarda (19.00 h) es farà la cerimònia inaugural dels Jocs al Palau d’Esports de Granollers. La competició arrenca demà i la clausura serà diumenge al migdia (12.00 h), també al Palau d’Esports granollerí.

L’any 1992 Vilanova i la Geltrú va acollir, juntament amb Barcelona, els primers grans jocs esportius en terres catalanes, adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual. D’aleshores ençà el Club Esportiu Alfa Tegar ha representat la ciutat als Special Olympics en vuit ocasions més.


L’objectiu del Club Esportiu Alfa Tegar, en relació amb la seva participació en els Jocs Special Olympics, és promoure el desenvolupament de les aptituds físiques de tots els esportistes, independentment de la modalitat.

També es busca el fet que puguin demostrar i participar d’un intercanvi de destreses i companyonia tant amb la família Special Olympics, com amb la societat en general.

Com a club, es treballa amb l’objectiu de potenciar l’autonomia personal i social dels atletes, per aconseguir una millor qualitat de vida a través de l’esport. A la vegada es fomenta la integració social del col·lectiu en el nucli social, i els recursos que li ofereix l’activitat física com una manera més d’utilitzar el seu temps lliure.

Els Jocs Special Olympics 2023 tenen banda sonora amb l’himne Només s’ha de viure, creat per a l’ocasió per la pianista i compositora Laura Andrés. Es pot escoltar a Spotify.


PUBLICITAT

Més a Special Olympics