Segueix-nos

Instal·lacions

Usuaris de les pistes de Ribes Roges de VNG demanen una reforma completa de l’espai

“La principal mancança afecta el paviment, que s’hauria de canviar”, afirmen

Una de les cistelles de les pistes de Ribes Roges // G.M.CH.

Un col·lectiu d’usuaris de les pistes poliesportives de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú demanen una reforma integral de l’emplaçament. Així ho posen de manifest Mehdi Lahmamsi i Bruno H. Márquez, que exerceixen de portaveus d’un grup d’unes 150 persones.

Mehdi Lahmamsi i Bruno H. Márquez són, sobretot, apassionats del bàsquet i posen èmfasi en aconseguir convertir les pistes vilanovines en un espai emblemàtic per a l’esport de la cistella.

El mirall són les vistoses instal·lacions que hi ha, per exemple, al Masnou o al Poblenou (Barcelona) amb pistes acolorides i amb uns paviments adequats per a la pràctica de l’esport.


Bruno H. Márquez, un dels portaveus del grup // G.M.CH.

De moment, han tingut contactes amb Isma Dichós, tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que els fa de nexe amb el Consistori, però no han pogut anar més amunt.

La idea de demanar una reforma per a les pistes de Ribes Roges va néixer fa uns vuit mesos. El grup té un perfil a Instagram (@pistesribesroges) i, per ara, ja ha assolit ‘petites victòries’, com ells mateixos defineixen les millores que s’hi han fet.

El novembre de 2022 s’hi van instal·lar quatre cistelles noves homologades i el gener de 2023 van col·locar-se una xarxa de separació amb la zona infantil, papereres addicionals i bancs nous.


Detall d’una de les cistelles noves instal·lades // G.M.CH.

“Sí, són petites victòries, però encara hi ha mancances. La principal afecta el paviment, que s’hauria de canviar. Llisca i quan plou, s’acumulen dos o tres dits d’aigua on estan les cistelles”, assenyala Bruno H. Márquez, que també advoca per reposar l’equip DEA (desfibril·lador extern automàtic) que hi havia.

A partir d’aquí, el grup apunta altres necessitats com ara instal·lar una xarxa de separació amb la pista de futbol sala, col·locar un mòdul de grades esportives de carrer, protegir els pals de les cistelles de bàsquet, millorar la xarxa lateral que dona a la recta del port i posar més aparca bicis.

“Ens agradaria que les pistes de Ribes Roges es convertissin en un referent en l’àrea metropolitana de Barcelona i que, per exemple, fossin un dels escenaris del Circuit 3×3 de la Federació Catalana de Basquetbol”, apunta Bruno H. Márquez.


No hi ha una tanca que separi les dues pistes // G.M.CH.

Les pistes i el Parc de Ribes Roges es van inaugurar oficialment el maig de 1985. El global de l’obra va tenir un cost de 60 milions de pessetes de l’època, que van ser sufragats per la Diputació i l’Ajuntament.

Des d’aleshores s’hi han fet actuacions puntuals. El grup d’usuaris que representen Mehdi Lahmamsi i Bruno H. Márquez aposten per una reforma completa.

“Caldria una inversió de 50.000 euros per un espai top. Sortiria guanyant la ciutat i els usuaris de les pistes. I també podria ser un espai per als clubs, amb els quals ja hem començat converses. Aquestes instal·lacions estan en un lloc magnífic de Vilanova i la Geltrú per potenciar-ne l’ús”, afirma Bruno H. Márquez.


Exemple de com podria ser la instal·lació // MEDIAKIT GRUP USUARIS RIBES ROGES

L’objectiu d’aquest grup és mobilitzar tots els actors públics de Vilanova i la Geltrú i del barri de mar perquè a les pistes de Ribes Roges es dugui a terme una reforma que abastaria un públic molt ampli.

Inclouria des dels usuaris o usuàries habituals fins a les persones que només hi estan de pas passant per aquells usuaris o usuàries més lúdiques i els federats o federades que volen millorar en la pràctica del basquetbol.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Instal·lacions