El Patí Vilanova respira amb una victòria balsàmica contra el Burguillos

Els de Jordi Esteva s'alliberen en els minuts finals i guanyen per 8-5

David París celebra el 6-4 del Patí Vilanova // @HOCKEY_GRAFIAS

VILANOVA 8 – BURGUILLOS 5
Gols: 1-0, David Lecha (1); 2-0, Gerard Vergés (6), 2-1, Alexis Garcia, de penal, (16); 2-2, Arnau Vidal, de falta directa, (21); 3-2, Nacho Garrido (28); 4-2, Nacho Garrido (22); 4-3, Arnau Vidal, de falta directa, (35); 5-3, David Lecha (40); 5-4, Marc Montilla ‘Monty(40); 6-4, David París, de falta directa, (43); 7-4, Nacho Garrido (44); 8-4, David París (45), i 8-5, Arnau Vidal (45).

El Patí Vilanova respira. Aquest migdia ha sumat la primera victòria del campionat. Guanyar era una obligació per als homes de Jordi Esteva, que s’han imposat per 8-5 al Burguillos en un duel de cuers.

Vèncer amb les grades de les Casernes buides no té l’encant de fer-ho sentint el suport de l’afició, però els tres punts compten igual i els d’avui eren vitals per al Patí. El partit era l’ajornat de la primera jornada de l’OK Lliga Plata Sud.

No ha trigat gens a treure el precinte del marcador el Vilanova. Només havien passat 35 segons quan ha arribat l’1-0, obra de David Lecha, que s’ha perfilat cap a l’eix de l’atac per xutar a gol.

Les opcions inicials del Burguillos es limitaven a tirs llunyans. Havia entrat millor en el partit el Patí i al minut cinc Gerard Vergés ha marcat el 2-0. El 4 dels verds ha posat l’estic per despistar el porter visitant i desviar a gol un llançament de David París des de la llarga distància.

Amb el 2-0 han continuat les aproximacions del Vilanova, però el Burguillos ha despertat al minut 10 amb un contracop que ha salvat Pol Ferrer. Dues rematades al ferro pràcticament seguides del conjunt extremeny han confirmat que no volia passar desapercebut per Les Casernes.

Jordi Esteva ha hagut de demanar un temps mort, però quan la bola ha tornat a rodar els col·legiats han castigat el Patí amb un rigorós penal de Ricard Pintado sobre Arnau Vidal. Faltaven nou minuts per al descans i Alexis Garcia ha transformat el llançament. Era el 2-1.

El Patí havia perdut l’impuls inicial dels dos gols a favor i el Burguillos ha empatat a quatre minuts de la botzina gràcies a una falta directa convertida per Vidal. Eren els pitjors moments del Vilanova, molt tou pel mal inici de Lliga. Pol Ferrer ha hagut d’intervenir un parell de vegades abans que David Aguilar, a la mitja volta, disposés de la darrera ocasió del primer temps.

El descans li ha anat de meravella al Patí. L’equip ha imprès un ritme més alt a la circulació de la bola a la represa. I aleshores ha emergit la figura de Nacho Garrido, que al minut 28 ha anotat el 3-2 amb una canonada marca de la casa. El 5 dels verds ha seguit estirant del carro amb una rematada al pal i amb una altra que ha tret el porter Guasch.

El Burguillos ha intentat treure el cap en atac dues vegades, però la resposta del Patí ha estat una triple temptativa que ha acabat amb el 4-2. Primer ho han provat Vergés i París, i en la continuació de la jugada Nacho Garrido ha enviat la bola a guardar.

Una nova falta directa protestada contra el Patí de Ricard Pintado sobre Arnau Vidal ha donat certes esperances al Burguillos. El mateix Arnau Vidal l’ha aprofitat per anotar el 4-3, però Nacho Garrido ha respost de seguida amb una bola al pal i David Lecha ha acabat ampliant la renda fins al 5-3 amb un tir des del mig de la pista.

Ha seguit fent la goma el Burguillos quan Monty ha marcat el 5-4. Tanmateix, de nou Garrido no ha trigat a fer de les seves i ha forçat una falta directa que David París ha convertit en el 6-4 al minut 43. En la celebració ha fet com si toqués la guitarra i engegués el festival final del Patí, que aleshores, per fi, s’ha alliberat. No hi ha res com jugar amb confiança.

Un minut més tard David París ha conduït la bola enganxada a l’estic i ha donat el 7-4 a Nacho Garrido, que firmava el seu hat-trick particular. I, immediatament després, París ha finalitzat de meravella un contracop per establir el 8-4. Amb el partit decidit, Vidal ha recollit un refús de la tanca per anotar el definitiu 8-5. El Burguillos, farcit de jugadors catalans i amb un vilanoví, Arnau Robles, a les seves files es queda com a cuer en solitari.

Dissabte que ve (20.30 h) el Patí rep el Santa María del Pilar, un altre rival directe per evitar els tres últims llocs de descens.