Search
Close this search box.
,

Vilanova, aparador del patí català al món amb una regata d’exhibició dins la Copa Amèrica

La prova serà els dies 16 i 17 de setembre

Anna Ribera i Gerard Delmás, en la presentació de dimarts // TWITTER AJUNTAMENT VNG

El patí català o patí de vela, una embarcació de vela lleugera genuïnament catalana, es farà visible arreu del món des de Vilanova i la Geltrú amb una regata d’exhibició prèvia a les proves preliminars de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, que es faran a la capital del Garraf. La cita serà els dies 16 i 17 de setembre.

Els organitzadors aspiren a aconseguir el rècord de 150 patins competint en aigües entre Vilanova i Cubelles i compartint el camp de regates principal de la Copa Amèrica. La prova es va presentar dimarts a Barcelona.

Hi va ser Anna Ribera, regidora de Projecció de Ciutat, Promoció Econòmica i Capitalitat, Empresa i Economia Social de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que va fer una crida a tots els clubs de patí de vela del litoral a participar en aquesta regata.

“És una manera de reforçar i donar rellevància a l’activitat esportiva nàutica local, amb unes embarcacions que poden ser igual d’atractives i competitives que les que veurem amb els equips internacional de la Copa Amèrica. Tenim l’oportunitat de repetir el que va passar el 1942 quan, a la platja de Vilanova, es va concentrar tota la ciutat per veure la que va ser una regata històrica”, va manifestar.


Ara fa 81 anys, Vilanova i la Geltrú ja va acollir una regata entre constructors de patins de vela que resultaria decisiva per a la història d’aquesta embarcació. Aleshores la competició va ser decisiva per fixar les bases del disseny del pati català que ha arribat fins a l’actualitat. El prototip guanyador dels germans Mongé va ser el guanyador aleshores, marcant una fita històrica de la qual ara Vilanova en torna a recollir el testimoni.

Quant a l’organització, hi ha la complicitat dels clubs Patí Vela Barcelona, Club de Mar Vilanova i Club Marítim de Cubelles. Tenen el suport de l’Associació Esportiva Internacional de Patins de Vela (ADIPAV).

Segons Gerard Delmàs, president del Club de Mar de Vilanova, “ho afrontem com un gran repte històric, amb la certesa gairebé absoluta que difícilment es tornarà a donar”.

Com a conseqüència de les restriccions d’accés a les instal·lacions portuàries de Vilanova i la Geltrú per la disputa de la primera regata preliminar de la Copa Amèrica, l’organització ha previst que el Club Marítim Cubelles sigui el punt de concentració de la flota de patins de vela de cara a l’exhibició.

Comparteix la notícia