Search
Close this search box.
,

Vilanova i la Geltrú acollirà la primera regata preliminar de la Copa Amèrica

La transmissió televisiva de la prova serà un aparador mundial per a la ciutat

La Copa Amèrica tindrà presència a Vilanova // AMERICASCUP.COM

Vilanova i la Geltrú acollirà al setembre d’aquest 2023 la primera regata preliminar de la 37a Copa Amèrica de Vela, una de les competicions més prestigioses del món de l’esport.

Durant quatre dies –una primera jornada d’entrenament i tres més de competició amb regates de flota i match race (duels)– la capital del Garraf acollirà l’estrena dels sis equips participants, que tenen previst instal·lar-se a Barcelona aquest estiu i que s’enfrontaran per primera vegada a bord d’embarcacions de la classe AC40 al port vilanoví.

Serà una gran oportunitat perquè el públic albiri el que li espera l’any que ve a la Ciutat Comtal, seu d’aquesta 37a edició de la Copa Amèrica.Els ulls de tot el món es posaran en Vilanova i la Geltrú gràcies a l’espectacular retransmissió televisiva de la competició gràcies al seu model d’emissió en obert. L’objectiu és arribar al major públic possible en el món per donar una visibilitat única per a la ciutat i el país amfitrió de la regata.

“El Port de Vilanova i la Geltrú és perfecte per a acollir el primer esdeveniment preliminar de l’AC37 amb tot tan prop del camp de regates”, ha afirmat Grant Dalton, CEO de la competició, aquest matí en la presentació d’aquesta regata preliminar.


Imatge aèria del Port de Vilanova // STUART PEARCE-YACHTSHOT

Les embarcacions competiran a pocs metres de l’entrada del port. La Daurada n’oferirà una visió perfecta. La prova també comptarà amb el suport de Pendennis Vilanova, una marina i centre de servei tècnic de super-iots de primer nivell mundial que acollirà les bases dels equips de la Copa Amèrica durant aquesta regata, treballant en conjunt amb Vilanova Grand Marina.

El Club Nàutic Vilanova també s’involucrarà en la prova a través de les seves instal·lacions. La Daurada cedirà el seu espai de més de 10.000 metres amb vista al camp de regates per a les instal·lacions del centre de premsa i el d”hopitality’.

La regata preliminar de Vilanova i la Geltrú iniciarà el cicle de la 37a Copa Amèrica, que es disputarà en 2024 i que convertirà a Barcelona, Catalunya i Espanya en el centre d’atenció del món.

Comparteix la notícia