Search
Close this search box.
,

Vilanova i la Geltrú acollirà un dels finals d’etapa de la Volta a Catalunya 2022

Serà el 18è cop amb presència de la ronda catalana a la ciutat

Erik Zabel va guanyar a Vilanova l'any 2000 // ARXIU VOLTA

Vilanova i la Geltrú acollirà un dels finals d’etapa de la Volta a Catalunya 2022 en l’edició 101 de la prova. Aquest matí s’ha fet públic l’acord entre l’Ajuntament i l’organització.

Serà la divuitena vegada que la Volta tindrà presència a la ciutat, després de 10 arribades, la darrera l’any 2016, i set sortides d’etapa.

La prova, que pertany a l’UCI World Tour, comptarà amb la participació dels millors ciclistes i equips del món. Es disputarà del 21 al 27 de març de l’any que ve.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, destaca la llarga i reconeguda tradició ciclista a la ciutat, que ha donat grans noms en l’àmbit mundial: “Vicenç Iturat, Isaac Gálvez, Joan Font, Débora Gálvez o Marc Soler són el millor exemple de la passió pel ciclisme a Vilanova i la Geltrú. Acollir un esdeveniment d’aquestes característiques és el reconeixement al treball i l’esforç del nostre teixit esportiu, des de l’esport base fins al professional, i també una oportunitat única per projectar la nostra ciutat al món”.


Segons Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva, “tornar a Vilanova i la Geltrú és una magnífica notícia per la Volta. És una ciutat amb gran tradició ciclista i amb un públic que tindrà moltes ganes de veure els millors del món pels seus carrers. Estem segurs que viuran una gran festa ciclista a la ciutat”

La capital del Garraf va estrenar-se com a ciutat de la Volta l’any 1949, en una etapa que va iniciar-se a Tortosa i va finalitzar a Vilanova i la Geltrú, amb triomf de l’italià Angelo Menon. A la ciutat hi han guanyat ciclistes de gran prestigi com els velocistes Mario Cipollini (1999) o Erik Zabel (2000). El darrer a fer-ho va ser l’esprinter italià Davide Cimolai (2016).

La ronda catalana, en la seva darrera edició, la del Centenari, es va poder a seguir per televisió a 190 països, amb emissió en directe als cinc continents, i una audiència a Europa en els canals d’Eurosport de més de 15 milions d’espectadors únics.

Comparteix la notícia