Search
Close this search box.

Albert Jorquera i Pol Makuri assoleixen el repte d’acabar junts l’Oman Desert Marathon

Makuri es converteix en la primera persona amb diversitat funcional que completa la prova

Jorquera i Makuri, feliços després d'acabar la prova // XAVI BARÓN

“Ha estat duríssim, però a la vegada brutal”. El vilanoví Albert Jorquera es manifesta en aquests termes després d’acabar ahir l’Oman Desert Marathon al costat de Pol Makuri per aconseguir que el seu company d’aventura es convertís en la primera persona amb diversitat funcional capaç de cloure aquesta prova tan exigent.

Enrere van deixar 168 quilòmetres en autosuficiència pel desert d’Oman. Jorquera i Makuri, amb un temps de 35 hores i 10 minuts en quatre etapes, van acabar en la tercera posició per equips. Només van ser ‘finishers‘ el 56% dels participants.

“Hem tingut moments molt bonics, hem rigut i hem passat per llocs espectaculars que ens deixaven amb la boca oberta. Però també hem passat moments molt durs”, apunta Jorquera.

Bonica imatge de Jorquera i Makuri al desert d’Oman // XAVI BARÓN

“En Pol ha patit molt amb el peu quan sumàvem quilòmetres i també per problemes estomacals. Però hem sabut superar les dificultats a base de lluita i companyonia. Estem molt orgullosos i contents amb l’experiència i demostrant que gent que té capacitats diferents pot aconseguir coses increïbles”, continua el vilanoví.

“El que més m’ha costat han estat les dunes, però també ha estat la part més màgica. M’ha costat perquè és un terreny en el qual el peu dret patia moltíssim. Hem posat el cos molt al límit, però això m’ha fet més fort psicològicament com a persona. Penso que ha estat un repte impressionant que ens emportem per tota la vida”, afirma Makuri.

L’hemiparèsia que pateix, una paràlisi cerebral des del seu naixement que afecta el desenvolupament del costat dret del seu cos, no li ha impedit arribar fins al final al costat de Jorquera en un els deserts de sorra vermella més extrems del món.

Comparteix la notícia