Search
Close this search box.
,

Arrenquen els campus i casals d’estiu més atípics a causa de la pandèmia

Els responsables han de seguir els protocols sanitaris marcats

Al Campus del Samà prenen la temperatura als nens i nenes en l'arribada // FOTO: CB SAMÀ

Els campus i casals d’estiu estan en marxa des d’ahir. Aquest any seran extraordinaris pels protocols establerts per la Generalitat a causa de la crisi del coronavirus. Les mascaretes, els gels hidroalcohòlics i els productes de desinfecció tindran un gran protagonisme. Les famílies que no poden conciliar el treball amb la cura de la canalla ja tenen una alternativa després de més de tres mesos sense escola.

Un dels campus que s’ofereix a Vilanova i la Geltrú és el del Club Bàsquet Samà, que habitualment reunia tots els participants al Poliesportiu Isaac Gálvez. Enguany, a causa de la pandèmia, s’han distribuït els nens i nenes en diferents centres de la ciutat: al mateix Poliesportiu, al col·legi Canigó, a l’Institut Manuel de Cabanyes i a l’Institut de Baix a mar. Ha d’haver-hi un monitor per cada deu nens i nenes.

Segons Òscar Andreu, director general del Campus del Samà, “l’important és que ja hem arrencat. La informació al voltant dels campus d’estiu va anar canviant i això ens va generar molta incertesa. Ara es tracta d’aplicar unes normes bàsiques: higiene de mans, desinfecció de tot allò que toquin els nens i nenes i manteniment de la distància de dos metres”.

També ha arrencat l’activitat al Casal d’Estiu de l’Escola Pia de Vilanova, organitzat per Amics Cota-Zero. “Aquesta primera setmana tenim menys nens i nenes que altres anys. Segurament encara hi ha famílies amb cert recel pel context de crisi sanitària dels últims mesos, però també hem hagut de limitar grups, sobretot pel que fa als més petits. Aquest any hem tingut molta feina prèvia”, explica Eloi Contreras, un dels responsables del casal. Allà també han adaptat les activitats a l’anomenada ‘nova normalitat’: “Hem habilitat diferents entrades i vetllem perquè els diferents grups no es barregin entre ells. A més, incidim en la higiene de mans i en la desinfecció de tot allò que entra en contacte amb la canalla”, apunta Contreras,

La davallada en el nombre de nens i nenes també l’han notat els responsables del campus de Samà, tot i que ahir no van parar de rebre trucades demanant-los informació. “Els dubtes que hi havia i la crisi econòmica que es deriva de la Covid-19 estan afectant les activitats d’estiu”, admet Òscar Andreu, “però nosaltres volíem fer el campus per oferir un servei a les famílies que no poden estar amb la canalla i per als mateixos nens, que necessiten conviure entre ells després de tres mesos sense poder anar a l’escola”.

L’ús de la mascareta és obligatori per a la canalla a partir dels sis anys quan no poden mantenir els dos metres de separació. També els monitors n’han de portar en aquests casos.

Tant Andreu com Contreras coincideixen a dir que el més complicat és que els nens i nenes mantinguin la distància, sobretot els més petits, però tots dos van quedar satisfets de la manera com va anar el primer dia.

Comparteix la notícia