Search
Close this search box.

Consens al grup 2 de 1a Catalana per demanar aturar la Lliga fins al gener

El Vilanova, un dels 19 clubs que donen suport a la petició
LUIS FERNANDEZ

El Vilanova dóna suport a la demanda // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

El Vilanova i 18 equips més del grup 2 de Primera Catalana –tots menys l’Atlètic Sant Just– han demanat a la Federació Catalana de Futbol aturar la competició almenys fins al mes de gener i analitzar la viabilitat de quan poder reprendre-la.

Els clubs van acordar aquesta decisió dijous al vespre en una reunió telemàtica davant l’ajornament de la Lliga 15 dies més, en els quals no es poden fer ni entrenaments.

En la trobada van consensuar que en el context actual de pandèmia ha de primar la salut. A la vegada els clubs es posen a disposició de la Federació per tal de formar part de la solució davant la crisi.

En una nota pública, els 19 clubs firmants remarquen el greu perjudici que tenen per no poder competir i haver de mantenir entrenaments amb la incertesa de no saber quan es reprendrà la competició i tenir una situació nova cada 15 dies.

Els clubs asseguren estar disposats a estudiar una nova forma de reprendre la competició perquè aquesta es pugui desenvolupar, un cop es pugui tornar a jugar, i no alteri el resultat final quant a ascensos i descensos. Proposem idees com fer un format exprés, competició a una volta…

A més, demanen que es miri la viabilitat de poder jugar també amb públic sempre que sigui possible, respectant les normes d’aforament permeses, ja que els taquillatges són una part important dels pressupostos dels clubs. I precisen que, en cas que s’hagi de fer algun partit a porta tancada, hi hagi algun tipus de compensació.

Per acabar, els clubs insten a la Federació a prendre el lideratge davant la situació actual. Un cop escoltin les nostres inquietuds i propostes, que sàpiguen que estarem al seu costat, conclou la nota.

Comparteix la notícia