Segueix-nos

Futbol

Delfí Ferreres, exentrenador del Vilanova i del Cubelles, campió a Puerto Rico

El tècnic s’emporta la Lliga de l’arxipèlag amb el Bayamón FC

Delfí Ferreres, amb la copa de campió // BAYAMÓN FC

Delfí Ferreres, exentrenador del Vilanova i del Cubelles, ha passat el Nadal a Catalunya després de proclamar-se campió de la Lliga de Puerto Rico amb el Bayamón FC. Aquest dijous se’n torna cap a l’Amèrica Central.

Ferreres compleix la segona etapa al conjunt porto-riqueny. Ja va dirigir-lo de 2016 fins a finals de 2017 i aleshores va obtenir dos subcampionats. Va deixar el club per fer d’assistent al Sydney Wanderers de la Primera Divisió australiana.

Posteriorment, va passar pel FC Westchester, a Nova York, club que forma part del programa d’acadèmies de David Villa. El 2018 va tornar al Bayamón i el 19 de desembre va fer-lo campió.

“Era la meva tercera final i va ser la bona. Després de dues de perdudes, ja tocava aixecar la copa”, afirma Ferreres, natural de la Galera, a les terres de l’Ebre. El Bayamón es va imposar al Metropolitan, que defensava el títol, per 1-2 en la gran final.


Ara Ferreres té la mirada posada en la Caribbean Club Shield 2022, que disputen els campions de les associacions de futbol afiliades a la Unió de Futbol del Carib. “És una mena de prèvia de la prèvia de la Champions de la Concacaf. Si la Covid ens ho permet, hi serem”, apunta.

Segons Ferreres, “el futbol a Puerto Rico és semiprofessional. El nivell equivaldria al de la Primera Catalana. Ara bé, la gent té moltes ganes d’aprendre i no deixa de ser futbol”.

Aquesta experiència li permet viure de ser entrenador, tasca que a Catalunya combinava amb la de mestre d’Educació Física, professió que va exercir a l’Escola el Cim i a les Providències de Vilanova.

El tècnic segueix els equips del Garraf des de la distància. “Ja veig que el Vilanova va molt bé. Tant de bo continuï a dalt al final de la temporada”, assenyala. A Puerto Rico s’ha marcat estar-hi fins a l’estiu. Després valorarà altres opcions. “Tornar al futbol català? No descarto res”, assegura.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol