Derbi de pretemporada amb victòria del Cubelles sobre el Vilanova per 2-1

Biel Alonso fa el gol del triomf dels locals amb els visitants amb 10

Saldaña i Sola es disputen la pilota // G.M.CH.

El Vilanova i el Cubelles van continuar acumulant minuts de rodatge ahir a la nit en un amistós disputat al Municipal Pons i Ventura. Es van imposar els locals per 2-1, malgrat militar una categoria per sota. Els dos equips van tenir baixes.

El Vilanova es va acabar al minut 55, quan es va quedar amb 10 per l’expulsió d’Iván Torres, que després d’obtenir una falta a favor a la frontal de l’àrea es va enredar en una discussió amb un jugador del Cubelles i va acabar deixant anar el braç per colpejar-lo en presència de l’àrbitre.

La tensió pròpia dels derbis es va fer palesa sobre la gespa en algun moment, a pesar de ser un compromís de pretemporada.

La posada en escena del Vilanova va ser prometedora, amb una bona pressió. I al minut vuit Xavi Fernández, de qui el club encara no s’ha pronunciat sobre si formarà part de la plantilla, va marcar el 0-1 amb un golàs.

L’extrem va fer un control orientat amb mitja volta inclosa per quedar de cara a la porteria a prop del cantó dret de l’àrea i va connectar un xut precís al pal curt.

Poc després el porter Revilla va sortir als peus de Jean Marco, l’home més avançat del Vilanova en absència de Carlos Contreras, després d’una passada filtrada per Matty.

Capa, tècnic del Cubelles, demanava més intensitat defensiva als seus jugadors, que de mica en mica van anar agafant el pols del partit. Iván Torres va evitar una rematada de Floren al minut 19 en la primera aproximació amb cara i ulls del Cubelles.

La pressió del Vilanova va perdre efectivitat amb el pas dels minuts. Ho intentava corregir Vilagut, sobretot aprofitant la pausa per hidratació. Ara bé, una transició ràpida del Cubelles va acabar amb l’1-1 al minut 37.

Va ser obra d’Òscar Garcia, el metrònom dels blaus, que va etzibar un xut ajustat al pal dret d’Albert des de la frontal de l’àrea.

En la segona meitat el primer avís va ser del Vilanova amb un xut de Jair que Revilla va refusar. No va trigar a arribar l’expulsió d’Iván Torres i, amb 10, els de Vilagut van cedir la iniciativa al Cubelles.

No va ser un atac i gol en tota regla dels blaus, però tenir més presència en camp contrari els va ajudar a decantar la balança a favor seu.

El Cubelles va avisar amb una rematada d’Omar que Dani Gutiérrez va salvar sota pals al minut 79 i Biel Alonso va anotar el gol del triomf al minut 84 després de recollir un mal rebuig de punys del porter Héctor.

El Cubelles encara no començarà la Lliga aquest cap de setmana, ja que li toca descansar en la primera jornada de Segona Catalana.

Per al Vilanova el campionat a Primera Catalana no arrenca fins al 2 d’octubre. El tècnic Vilagut continua amb feina per fer rutllar un equip pràcticament nou.

Aquest dissabte (18.00 h) els de la capital del Garraf reben el Santboià en un nou test de pretemporada.

[su_slider source=”media: 23070,23074,23071,23072,23073″ limit=”22″ link=”image” target=”blank” width=”1500″ height=”1000″ title=”no”]