El CB Sitges-La Guixeta aconsegueix la quarta victòria en cinc partits

Els blancs piquen pedra per superar el Pratenc per 73-63

Els jugadors del Sitges agraeixen el suport rebut després de la victòria // CB SITGES

El Bàsquet Sitges-La Guixeta manté el frec a frec amb el Vendrell per la primera plaça al grup 3B de Segona Catalana. Tots dos equips porten el mateix balanç de quatre victòries i una sola derrota.

Els de Pins Vens van obtenir el quart triomf, dissabte, amb un 73-63 contra el Pratenc.

Tot i els 10 punts de diferència al final del partit, el joc va ser igualat. D’entrada, cap dels dos equips no va estar gaire encertat. Sense fluïdesa, el marcador al final del primer quart va ser pobre, un 12-14 per al Pratenc.

El Sitges no havia aconseguit posicions de llançaments clars i s’havia estavellat contra la bona defensa d’ajudes dels visitants.

Al segon quart el joc va guanyar en dinamisme i se’n van beneficiar els blancs, que van plantejar una defensa en zona 2-3 combinada amb una defensa mixta sobre el número 8 visitant, David Manzano, que s’estava mostrant molt efectiu en el llançament exterior.

El Sitges es va recuperar en el marcador i va arribar al descans un punt per sobre, 36-35. Amb una mica més d’encert en els tirs lliures, l’avantatge dels de Pins Vens hauria estat superior.

A la represa, el Sitges va provar de sorprendre el Pratenc amb una defensa 1-3-1 que va durar el que va trigar el conjunt visitant a encistellar tres triples en els tres llançaments que va fer. Amb la lliçó apresa, els blancs van tornar a la defensa individual.

Per sort, Uri Camprubí estava inspiradíssim i va accelerar el ritme del Sitges. Amb un 42-47, va aportar 9 punts al parcial de 13-0 que va posar els blancs vuit punts a dalt al marcador. Van ser els millors minuts de joc dels locals. Al final del tercer quart, 55-48.

Però en aquesta categoria no s’hi val a badar. El Sitges patia molt sota cistella i el Pratenc va arribar a situar-se només tres punts per sota. Omar Thiam va haver de retirar-se amb molèsties al bessó i Aleix Ruiz es va quedar sol davant del perill, fent una bona feina per aconseguir igualar la lluita sota el cèrcol.

Al minut cinc, dos triples, un de Nacho Velasco i un altre de Mauro Pérez, van posar el Sitges nou punts a dalt.

Els blancs van saber administrar aquesta diferència fins al 73-63 final. Uri Camprubí va acabar amb 25 punts i un 27 de valoració. També van destacar Nacho Velasco (10 punts i 11 rebots) i Mauro Pérez (10 punts). Diumenge (12.15 h) el Sitges tornarà la visita al Pratenc.