Search
Close this search box.
,

El Club Nàutic Vilanova recull el premi Roig Toqués d’àmbit local

És un reconeixement a la centenària trajectòria de l'entitat

Jordi Medina i Jaume Ballbé, en l'acte de dijous // CN VILANOVA

El Club Nàutic Vilanova va recollir dijous el premi Roig Toqués d’àmbit local d’aquest 2021. L’acte va tenir lloc al Teatre Principal amb la presència de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina. L’acte va ser conduït pel director de Canal Blau TV, Jordi Martí.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la família Roig Toqués i el jurat convocat per aquesta onzena edició dels premis van decidir guardonar el Club Nàutic Vilanova per la seva trajectòria centenària i la implicació en diferents actes culturals i socials de la ciutat. L’entitat sempre ha destacat en la promoció de les activitats i esports nàutics mitjançant les seves seccions de vela, submarinisme i pesca.

El president del Club Nàutic Vilanova, Jaume Ballbé, va recollir el premi i va dedicar unes paraules a l’impuls actual de l’entitat, que l’any passat va inaugurar una nova seu social.

Ballbé va destacar l’esforç del club pel foment de la nàutica a través de les seves seccions i de l’Escola de Vela, per on passen anualment 2.000 alumnes. També va reafirmar el compromís del Nàutic vers la ciutat i va convidar a la ciutadania a gaudir de les instal·lacions i activitats del club.

Abans del parlament de Ballbé, Francesc Escribano, periodista i escriptor vilanoví, va fer una glossa de la figura de Francesc Roig Toqués, destacant el seu afany pel col·leccionisme, la seva afició al cinema i la fotografia i la seva bonhomia.

Els Premis Roig Toqués volen ser un homenatge pòstum a Francesc Roig i Toqués, gran impulsor en la propagació de temes relacionats amb el mar. Tenen com a objectiu el reconeixement públic per la dedicació a un projecte o per una destacada trajectòria de tipus cívic, cultural o científic de l’àmbit del Mediterrani que hagi contribuït al coneixement i a la divulgació d’algun aspecte relatiu al mar.

En el decurs de l’acte també es va projectar el vídeo guanyador del Rotllo d’en Roig, i es van atorgar reconeixements als treballs de l’Escola Llebetx i de l’Institut Baixamar.

Comparteix la notícia