Search
Close this search box.

“El club no ens exigeix l’ascens, però com a equip ens hem marcat aquest objectiu”

Entrevista a Jordi Costa, entrenador del Patí Vilanova

Jordi Costa, a la banqueta, en un partit d'aquesta pretemporada // G.M.CH.

Jordi Costa continua a la banqueta del Patí Vilanova amb l’objectiu de tornar a situar l’equip en l’OK Lliga Plata. Afronta el repte amb molta il·lusió i convençut que té les peces per fer el salt de categoria. Espera el suport del públic de Les Casernes. Els verds debuten a la Lliga aquest diumenge (12.30 h) a la pista del Sant Celoni. En la pretemporada han ofert un rendiment prometedor.


–Nova temporada, projecte ambiciós: voleu tornar a OK Lliga Plata.
–Sí, així és. Després caldrà veure com va tot. La idea és estar a dalt i pujar. El club no ens exigeix l’ascens, però com a equip ens hem marcat aquest objectiu. Estem intentant fer un o dos passos endavant quant a estructura per assolir-lo.

–No us espanta començar amb aquesta etiqueta?
–No. Sabem que és una pressió afegida, però la pressió no juga. Hem de ser forts en tots els sentits. Ara bé, crec que no som l’únic rival a batre. Ens estem preparant per a aquest objectiu ambiciós i estic convençut que estarem a l’altura.

–Quins rivals veus per l’ascens?
–El Sant Celoni, el GEIEG i el Capellades van quedar per davant nostre la temporada passada i mantenen el bloc. El Malgrat ha fet bones incorporacions i el Ripoll té moltes cares noves, però són bons reforços. Tampoc no podem oblidar els filials. Tot i que alguns no podran optar a l’ascens, poden condicionar la lliga regular. I també pinta bé el Mollerussa. La categoria és més forta que la temporada passada.

–T’agrada el nou format de competició, amb lliga regular i play-off?
–Sí, ja no jugarem algun partit que no valgui per a res com l’any passat. És un format més just i es premia la regularitat.

–Què heu de millorar respecte de la passada campanya?
–D’entrada, ara tenim una plantilla més competitiva. A partir d’aquí hem de ser més dominadors en més minuts dels partits. L’any passat teníem alts i baixos i els pagàvem. Sempre els tindràs, però hem de mirar que ens afectin el menys possible. De jugadors bons n’hi ha molts, però els que marquen la diferència són els que se saben adaptar millor al tipus de partit. Estem posant èmfasi en aspectes com aquest.


–Està content amb la plantilla que tens?
–Molt content.

–A penes disposes de defenses purs. Mudarra i Jordi Martínez són els únics amb un perfil més defensiu.
–Hi ha jugadors que també poden aportar el seu gra de sorra al darrere. A mi m’agrada enfocar els equips mirant cap endavant. L’any passat se’ns van escapar molts partits perquè vam perdonar en atac. Hem de tenir més clarividència en els metres finals. Per això hem reforçat la línia ofensiva. De totes maneres, a banda de Mudarra i Jordi Martínez, Lalguna, Güell i també Jose López defensen bé. I tenim dos bons porters.

–Has quedat satisfet amb la pretemporada?
–Sí, crec que hem vist coses positives. Vam tancar-la amb una derrota (1-4) massa inflada pel que es va veure a la pista contra l’Espanyol, però l’equip està evolucionant bé.

–Un dels passos endavant en l’estructura és tenir Vergés com a ajudant.
–Sí, visualitza els partits i en fa talls específics per a jugadors concrets. A part, amb l’experiència que té, tothom se l’escolta. Ens ajudarà molt, igual que el Nil Lorenzo, que fa de preparador físic. Són dues peces que no teníem i ens han ajudat a avançar molt.

–El ‘factor Casernes’ us ha d’ajudar.
–Oi tant. Ens hem de fer forts a casa. A veure si arrenquem bé i engresquem tothom!!

Comparteix la notícia