Search
Close this search box.
,

El Consell Esportiu del Garraf s’adhereix a la campanya ‘Esport Segur’

La promouen els Consells Esportius de Catalunya

La UCEC reivindica l'esport segur entre els infants en plena pandèmia // TWITTER UCECAT

El Consell Esportiu del Garraf s’ha adherit a la campanya ‘Esport Segur’, llançada per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) amb un doble objectiu: conscienciar la ciutadania i les institucions de la importància de practicar activitat física i col·laborar perquè, també en aquesta situació de pandèmia, l’esport escolar es pugui practicar amb total seguretat.

La campanya ‘Esport segur’ tindrà difusió arreu del territori català i també en l’àmbit digital, donant visibilitat als valors positius de l’esport i als beneficis que l’activitat física té per als més petits a l’hora d’aprendre i divertir-se a través del joc.

La imatge de la campanya, que s’ha inspirat en els anomenats grups bombolla, reflecteix tant aquesta seguretat com l’esperit positiu que la UCEC vol transmetre a la societat en aquests moments.


Una de les imatges de la campanya // TWITTER UCECCAT

A banda de llançar un missatge de tranquil·litat a les famílies i d’animar als esportistes a practicar esport també durant aquest curs escolar, des dels consells esportius han volgut aprofitar el llançament de la campanya per fer una crida a la col·laboració dels centres educatius, les institucions públiques i les famílies, per facilitar la tasca dels professionals de l’esport a l’hora de desenvolupar les activitats amb les màximes garanties higièniques i de seguretat.

“Hem d’actuar amb responsabilitat i de manera cívica davant una situació que requereix la col·laboració de tota la ciutadania”, assegura Jaume Domingo, president de la UCEC .

Un compromís clar

Practicar esport de manera segura davant la Covid-19 i garantir que tots els infants i joves de Catalunya tinguin accés a l’activitat física, independentment dels seus recursos econòmics. Aquest és el compromís que els Consells Esportius de Catalunya han adoptat enfront de la crisi del coronavirus per poder assegurar el dret a l’activitat física arreu del territori.

A través del protocol de represa de les activitats esportives i competicions, els consells esportius han engegat un exhaustiu pla de mesures higièniques i de seguretat que permet practicar les activitats esportives, que organitzen els consells esportius, de manera segura.

Des de l’obligatorietat de portar mascareta abans i després de la pràctica esportiva, fins als controls en els accessos i sortides de les activitats, el protocol contempla un ampli ventall de mesures que, a més, possibilitarà la traçabilitat dels i les esportistes perquè, en cas que algun jugador/a doni positiu, es pugui actuar ràpidament.

Així mateix, els consells esportius han presentat una proposta de Pla de xoc per fer front a les desigualtats a través d’una distribució justa dels recursos que garanteixi l’accés a l’esport dels 250.000 infants i joves de Catalunya de l’esport escolar.

Segons Jaume Domingo, “la crisi del coronavirus accentua les desigualtats i agreuja la situació econòmica de moltes famílies. No podem permetre que això sigui un impediment perquè els fills i filles d’aquests nuclis familiars tinguin accés a l’esport”.

De fet, en paraules de Domingo, el model esportiu que es proposa des dels consells es basa en la transmissió dels valors i de la salut, i no en una perspectiva de rendiment esportiu. “Ara més que mai, inculcar valors lligats a l’esport com el respecte, la diversitat, la inclusió, l’equitat i la solidaritat, resulta essencial per promoure la cohesió social i educar les futures generacions en la responsabilitat personal i col·lectiva”, destaca el president dels consells esportius.

Comparteix la notícia