Search
Close this search box.
,

El nou camp de Pins Vens de Sitges obre les portes i ja està operatiu

L'equipament es converteix en el recinte esportiu més gran de la vila

El terreny de joc del nou recinte // AJUNTAMENT DE SITGES

El nou camp esportiu de Pins Vens ja està operatiu. Aquest dijous ha obert les portes als entrenaments dels primers de més de 400 jugadors i jugadores que formen part del Rugby Club Sitges, una de les entitats que en farà ús.

El camp també serà la casa d’una nova secció d’hoquei herba que s’està formant dins del mateix Rugby Club Sitges i del Sitges Football Club. A més, gràcies a un disseny polivalent, acollirà altres activitats esportives municipals, com ara diversos entrenaments de futbol 11.

Amb un camp de gespa artificial, sis vestidors col·lectius, graderies per al públic, un gimnàs, espai per a ubicar-hi una seu social, un bar-cafeteria i un aparcament, entre altres serveis, el camp de Pins Vens es convertirà en l’equipament esportiu més gran de Sitges, per davant del camp de futbol d’Aiguadolç i del Nou Pins Vens.

La família del Rugby Club Sitges feia mesos que esperava amb candeletes aquest dia. L’estrena s’havia anat retardant des de setembre per problemes tècnics i administratius. Per fi el somni s’ha fet realitat, destaca el club al seu web. Al Facebook i Twitter ha penjat imatges dels primers esportistes de l’entitat que, aquesta mateixa tarda, ja s’han exercitat sobre la gespa del nou recinte.


La tribuna principal del camp // AJUNTAMENT DE SITGES

Segons Jaume Monasterio, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sitges, “el nou equipament suposarà una millora molt significativa per al món de l’esport local. Permetrà el desenvolupament de noves activitats esportives que fins ara no disposaven d’espais adequats i servirà per millorar la pràctica d’altres esports que actualment es duen a terme a equipaments amb molta pressió d’activitats, com ara el futbol”.

Monasterio remarca la capacitat de dinamització econòmica del nou camp esportiu, “que, per les seves característiques, ens permetrà acollir les estades esportives d’equips internacionals, que pernoctaran i faran vida a la vila durant la seva estada”

El pol esportiu de Pins Vens

Amb la posada en funcionament d’aquest nou camp, sorgit dels pressupostos participatius del 2015, l’àrea esportiva de Pins Vens avança en l’objectiu de convertir-se en un eix central dels equipaments esportius municipals.


A més de l’actual camp de futbol –en funcionament des del 2007–, i del camp polivalent que s’estrenarà aquest desembre, l’Ajuntament té previst construir-hi, pròximament, un tercer camp ubicat entre els altres dos.

Aquest últim equipament permetria reorganitzar, en gran part, l’activitat esportiva de la vila i completar-la per donar resposta a les necessitats actuals i futures. Tot i que el projecte encara no s’ha concretat, la idea inicial passa perquè pugui servir de suport als equips de futbol locals, i acollir, també, esdeveniments esportius puntuals.

Tant les obres actuals com els projectes de construcció d’aquest nou pol esportiu a Pins Vens formen part del Pla Estratègic de l’Esport i del Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius Municipals. El document persegueix la millora de la xarxa d’equipaments esportius del Sitges amb l’objectiu d’assegurar una pràctica esportiva de qualitat per a la ciutadania.

[su_box title=”Nou concepte de zona verda sostenible” style=”soft” box_color=”#516e6d”]El nou complex esportiu comptarà amb una àmplia zona verda amb arbres i arbustos autòctons que formen part d’un nou projecte de sostenibilitat als espais verds iniciat per l’Ajuntament. L’objectiu a l’hora de repoblar els exteriors del camp esportiu i part dels interiors ha estat “crear un entorn verd integrat dins el paisatge natural de Sitges i del parc del Garraf, amb la finalitat de fer una trama urbana més integrada en el paisatge del nostre entorn natural”, segons explica el regidor d’Espais Naturals de l’Ajuntament de Sitges, Eduard Terrado. La zona verda del nou camp esportiu compta amb prop de 230 arbres que, entre altres funcions, contribuiran a reduir les altes temperatures de l’estiu. En total, el nou camp comptarà amb gairebé 1.000 metres quadrats de plantes que crearan un tapís als talussos, evitant la seva degradació.[/su_box]

Comparteix la notícia