El Patí Vilanova acaba demanant l’hora, però suma la segona victòria seguida

Els de Jordi Esteva dominaven per 4-0 i s'imposen per 5-4

David Aguilar busca la porteria del Santa María del Pilar, ahir a Les Casernes // @HOCKEY_GRAFIAS

CP VILANOVA 5 – CD SANTA MARÍA DEL PILAR 4
Gols: 1-0, David Aguilar (3); 2-0, Nacho Garrido (21); 3-0, David Aguilar (24); 4-0, Ricard Pintado (28), 4-1, Javi López (29); 4-2, Julián Villares, de falta directa, (40); 4-3, David Gómez (42); 5-3, David París, de falta directa, (46), i 5-4, Alejandro Ocaña (47).

Quin patiment a última hora ahir a Les Casernes. El Patí Vilanova va acabar demanant l’hora, però va sumar la segona victòria seguida després de desfer-se del Santa María del Pilar per 5-4. Els de Jordi Esteva havien arribat a dominar per 4-0.

Com ja va fer davant del Burguillos, el Patí va estrenar el resultat ben d’hora. Era el minut tres, quan David Aguilar, un dels destacats del partit, va controlar una passada vertical de David París per batre el porter Ocaña en el mà a mà.

Julián Villares i Juan Rubí van comandar les opcions del Santa María del Pilar per buscar l’empat i Vergés va replicar tot picant la bola davant d’Ocaña sense poder superar-lo. Era un duel amb alternatives. David Lecha va estar massa generós quan ja encarava la porteria rival abans que Pol Ferrer hagués d’intervenir davant Villares.

El control inicial del Patí es va anar difuminant. Necessitava un punt de pausa l’equip de Jordi Esteva i va buscar-lo amb una llarga possessió. Tot seguit, va haver-hi un temps mort. I en la represa del joc, Nacho Garrido va fer el 2-0 amb un tir sec. Faltaven cinc minuts per al descans.

Les bones notícies per al Patí van continuar en l’últim segon de la primera meitat, quan David Aguilar va marcar el millor gol de la nit. El capità, enganxat a la tanca, va amagar la bola i va remuntar la línia de fons per plantar-se a l’àrea d’esquena a la porteria. En la resolució va rematar a la xarxa a la mitja volta. Una meravella.

La inèrcia que havia agafat el Patí en els compassos finals de la primera meitat va continuar en la segona part. Ricard Pintado i Vergés van avisar i tots dos van combinar per al 4-0, culminat per Pintado, autor del seu primer gol a la Lliga.

No va trigar gens a marcar el Santa María del Pilar, que va fer el 4-1 mitjançant Javi López. Els visitants s’ho van creure i van començar a mirar amb assiduïtat la porteria de Pol Ferrer. La bola li durava un misto al Patí.

Jordi Esteva demanava calma. Finalment, un temps mort va permetre al Vilanova apaivagar les escomeses dels visitants. Vergés, París i Aguilar van canviar l’orientació dels atacs cap a la porteria visitant, però una falta directa per targeta blava a Aguilar li va servir al Sant María del Pilar per fer el 4-2 a través de Villares. Faltaven 10 minuts per al final.

David París va desaprofitar un penal per tornar a ampliar la renda del Patí i, tot seguit, David Gómez va anotar el 4-3 en una acció d’un contra un amb Pol Ferrer. Tocava Patir. La desena falta del Santa María del Pilar va permetre a David París marcar el 5-3, però l’alegria dels locals va durar ben poc i els visitants van anotar el 5-4 a través d’Alejandro Ocaña a tres minuts i 50 segons de la botzina.

Amb el Patí pressionat, Nacho Garrido es va desplegar en atac i va rematar al pal. Va contestar David Gómez per als visitants, que van acabar el partit amb dos atacs amb cinc jugadors de pista. Va bascular bé el Vilanova per defensar-se i acabar cantant victòria.

Al final, tres punts laboriosos per als de Jordi Esteva, que surten del descens i se situen setens a la taula.