,

El RC Sitges perd contra el Sant Cugat en l’estrena a la Copa Catalana Or

Els vallesans militen una categoria per sobre que els verds

El partit va ser molt vistós // JAUME ANDREU

El Rugby Club Sitges va perdre per 14-24 contra el Sant Cugat en l’estrena a la Copa Catalana Or, competició que aplega els millors equips catalans, inclosos els de Divisió d’Honor i de Divisió Honor B espanyola. El quadre vallesà havia quedat quart en la categoria de plata del rugbi estatal i va demostrar per què milita en una categoria superior que els verds.

Malgrat això, el Sitges va saltar a la gespa sense complexos. Van jugar bé els verds, sense errades en atac i en defensa, però el Sant Cugat feia valer una gran velocitat a la línia de tres quarts i, sobretot, una major envergadura dels seus jugadors per portar la iniciativa. Així les coses els vallesans van col·locar-se 0-7 al minut 10 amb una primera marca transformada.

La moral del Sitges no va decaure. L’equip va seguir batallant. El Sant Cugat havia de serrar les dents i no va tornar a tenir premi fins al minut 25, quan va anotar el segon assaig (sense transformació), per deixar un 0-12 al descans.

A l’inici de la represa el quadre vallesà va prémer l’accelerador per anotar la tercera marca, posteriorment transformada, que sentenciava l’eliminatòria.

El Sitges no havia baixat en cap moment els braços, ans el contrari, i després d’aquesta marca va passar a controlar el joc. Van començar a disposar d’ocasions els verds, fins que van trobar la recompensa amb una marca amb transformació (7-21).

El que restava de partit va ser igualat, amb un rugbi que va fer gaudir de valent el públic present. Tots dos equips van acabar anotant de nou per deixar el 14-24 final en l’electrònic.

Amb aquesta derrota el Rugby Sitges passa a la Copa Or B. Dissabte (16.15 h) rebrà el BUC barceloní, equip també de Divisió Honor B, que va perdre el seu partit de quarts de final contra el Barça per un ajustat 22-26.

D’altra banda, aquest cap de setmana també torna la competició femenina. Les dones del Rugby Sitges visitaran el camp del combinat Garrotxa-Banyoles. Una victòria les classificaria per a la final de la Copa Catalana Bronze, on es trobarien, molt probablement, al segon equip del BUC.