,

El Sènior femení de l’Handbol Ribes obté el segon triomf en dos partits de Lliga

Les del Garraf s'imposen al Martorell (32-27) a partir de la mitja part

L'Handbol Ribes femení també va guanyar en l'estrena a casa // RAMON STOCKLI

L’equip sènior femení de l’Handbol Ribes va sumar la segona victòria en dos partits de Lliga gràcies a un 32-27 contra el Martorell, que la temporada passada va jugar la fase de descens.

La primera part de les vermelles va ser fluixa. Mentre en atac el seu joc era fluid i aconseguia crear força ocasions, en defensa es mostrava poc contundent i les ajudes no acabaven de rutllar.

El matx estava igualat, amb intercanvi de gols. Al minut 24 el Marorell va obtenir un avantatge de dos gols (12-14) i els tècnics del Ribes van demanar el primer temps mort.

Les noves indicacions van servir perquè les del Garraf sortissin més agressives i de seguida van empatar el partit. Al descans el resultat era de 16-16.

En la segona part el Ribes va posar una marxa més. Va començar a interceptar pilotes i va fer diversos contraatacs. Estant encara lluny del màxim de les seves possibilitats, les millores de les vermelles eren palpables.

Cristina Hernández va exercir de líder del Ribes, mentre que Elena Custodio des de l’extrem esquerre (6 gols) i la lateral Anna Hernández (7 gols) van marcar les diferències en atac. També va destacar el bon partit de la Laura Roldán en defensa.

Al minut 37 el Ribes guanyava per 21-17 i va conservar una distància d’entre tres i cinc gols durant gran part de la segona part.

Només va arribar a situar-se a dues dianes el Martorell al minut 54 (28-26), però les locals no es van posar nervioses i van acabar guanyant pel 32-27 definitiu.

[su_box title=”Arrenca un estudi per millorar les capacitats de l’equip”]El primer partit a casa del Sènior femení del Ribes va servir per iniciar una valoració de les jugadores i de les demandes psicofisiològiques en la competició. Aquesta tasca es va dur a terme amb la col·laboració del grup d’investigadors de l’INEFC Barcelona, encapçalat pel tècnic de l’equip, Gabriel Daza. Durant els 10 primers partits de la competició es realitzaran diferents proves d’esforç (al laboratori i al terreny de joc) i es monitorarà l’activitat amb dispositius LPS, pulsòmetres, consum hídric i anàlisi videogràfic. Es tracta d’un estudi que ajudarà a millorar la competitivitat en l’àmbit de l’esport amateur femení.[/su_box]