El Vilanova, amb més futbol que ocasions, perd per 3-0 contra l’Atlètic Lleida

L'1-0, de penal protestat al minut 15, condiciona els d'Agus

Pascua es tapa la cara després de reclamar penal a les acaballes del primer temps // G.M.CH.

ATLÈTIC LLEIDA 3 – VILANOVA 0
GOLS: 1-0, Chiné, de penal, (16); 2-0, Solde (59) i 3-0, Chiné (77).

Més futbol que ocasions. El Vilanova es va deixar el colideratge ahir al camp de l’Atlètic Lleida pel poc perill real que va generar, a pesar de ser protagonista amb la pilota durant moltes estones. Els blanc-i-blaus, que vestien de groc, van acabar patint un càstig massa sever amb el 3-0 final.

L’arrencada del Vilanova va ser valenta. L’equip va instal·lar-se en terreny rival per incomodar l’Atlètic Lleida, acostumat a dominar els partits.

Aquesta bona posada en escena se’n va anar en orris al minut 15 amb la jugada de l’1-0, un penal molt protestat pels d’Agus.

Ho devia tenir molt clar el col·legiat quan no va dubtar a castigar Saldaña amb la pena màxima i una targeta groga per desequilibrar Marcel en la pugna per la posició.

Chiné va inaugurar el marcador amb un xut sec des dels 11 metres. El gol va pesar com una llosa sobre el Vilanova, que va cedir la iniciativa als locals.

Van ser els millors minuts de l’Atlètic Lleida, capaç de crear perill amb desdoblaments per les dues bandes i atacant l’espai. Mario va haver de sortir als peus de Solde per evitar el 2-0 al minut 27 i va blocar un xut de Tuto al 31.

Li costava un món generar perill al Vilanova. Se li fonien els ploms cada cop que arribava a la zona de tres quarts.

Només Pascua va posar la por al cos a l’afició local amb una aproximació per l’esquerra al minut 44 en la qual va demanar penal per una possible mà del defensa que va taponar la seva rematada final.

En l’inici de la segona meitat el Vilanova va tornar a apoderar-se del cuir. Al minut 52 Totti el va rebre a la zona ampla per trobar a l’esquerra Roger Peña, que va fer una verinosa centrada sense que ningú aparegués per rematar entre el porter i els centrals.

Totti, vigilat dos jugadors de l’Atlètic Lleida // G.M.CH.

L’Atlètic Lleida es defensava de meravella. Com si sabés que acabaria tornant a trobar espais per a fer mal, no li feia res deixar-se dominar a l’espera del seu moment.

El pla li va sortir a la perfecció quan al minut 59 Solde, massa sol a l’àrea, va marcar el 2-0 en aprofitar una passada de Quini.

Agus no va trigar a fer entrar Amir i Codina a la recerca d’un revulsiu. Pressionava amunt el Vilanova i seguia amb un bon desplegament amb la pilota en camp rival a partir, sobretot, de Matty, Totti i Roger Peña. Ara bé, no donava amb la tecla per inquietar el porter Pau. No ho va aconseguir en tot el partit. La defensa dels locals va ser inexpugnable.

Al minut 77 Chiné va posar la rúbrica al triomf de l’Atlètic Lleida amb un cop de cap en un córner. Els de la Terra Ferma acabaven la primera volta com a campions d’hivern en un Municipal Ramon Farrús que va presentar una gran entrada de públic.

ATLÈTIC LLEIDA: Pau, Quini, Chiné, Marcel, Niso (Genís, 67′), Enríquez (Caño, 61′), Ramonet (Nico, 83′), Huertas (Canadell, 61′), Solde (Pere, 81′), Mateu i Tuto.
VILANOVA: Mario, Saldaña (Toni, 38′), Luca, Víctor Miranda (Codina, 67′), Iloie, Antolínez (Amir, 67′), Eric (Jair, 75′), Matty, Pascua (Edgar Doblas, 81′), Totti i Roger Peña.
ÀRBITRE: Giró Pujols. Va amonestar els locals Enríquez, Huertas i Niso, i els visitants Saldaña, Víctor Miranda, Roger Peña i Luca.