El Vilanova dona el cop tot imposant-se al camp del líder Reus Reddis per 0-2

Òscar Garcia i Frutos, els golejadors al primer temps contra un rival amb 10

Òscar Garcia celebra el 0-1 del Vilanova // G.M.CH.

REUS REDDIS 0 – VILANOVA 2
GOLS: 0-1, Òscar Garcia (32′) i 0-2, Frutos (41′).

L’esprint del Vilanova continua també ara que fa pujada. Els blanc-i-blaus van donar el cop ahir tot guanyant per 0-2 al camp del líder Reus Reddis en l’inici del ‘Tourmalet’ de la segona volta de la Lliga.

Per començar, el Vilanova va semblar impressionat pel magnífic Estadi Municipal de Reus, un ‘campàs‘ de gespa natural amb butaques a les banquetes. Els costava tenir la pilota als blanc-i-blaus per evolucionar en camp rival.

Qui no es pertorba siguin quin sigui l’escenari és Òscar Garcia, que d’entrada va deixar un encàrrec a Oribe, la gran figura dels locals, per treure’l una mica del partit. S’hi va acabar tornant el 10 roig-i-negre poc després. En totes dues accions la pilota ja estava allunyada. Cap va ser detectada pels àrbitres.

El col·legiat principal sí que va sancionar una caiguda de Carlos Contreras al límit de l’àrea al minut 19. El central Melo es va guanyar la targeta vermella després de desequilibrar amb falta el pitxitxi de la Lliga quan aquest ja enfilava el marc de Verdejo.

Es quedava amb 10 el Reus. En l’execució de la infracció Matty va fer lluir el porter roig-i-negre, espectacular refusant el cuir a mà canviada.

Carlos Contreras demana la targeta vermella que va treure l’àrbitre al minut 19 // G.M.CH.

Amb superioritat numèrica, el Vilanova va tirar d’efectivitat per marcar les diferències en el primer temps, tot i que abans dels dos gols va haver d’intervenir Albert Alfonso als peus de Pol Benito.

El 0-1 va marcar-lo Òscar Garcia al minut 32. Va ser un golàs. Li va caure la pilota botant a la frontal de l’àrea en una invitació al xut de primera. Així ho va fer el centrecampista blanc-i-blau, que va engaltar una canonada amb la cama dreta. I al minut 41, Frutos va doblar l’avantatge arribant al primer pal per rematar a la xarxa una centrada de Boza.

A l’inici de la segona part, el Vilanova va pressionar a dalt i va acaronar el tercer amb tres xuts de Carlos Contreras, un de falta al travesser, i un d’Òscar Garcia, tots molt seguits.

Oribe i Iván Torres pugnen per la pilota // G.M.CH.

El Reus Reddis es va refer a partir d’un tir sec d’Oribe desviat per Albert Alfonso i va aconseguir tornar a maniobrar amb assiduïtat en camp del Vilanova.

No acabaven de generar grans ocasions els locals, però sí que rondaven la porteria dels de Vilagut amb perilloses centrades laterals.

El públic reusenc, empipat amb l’àrbitre, va empènyer els seus, que no van defallir. Ara bé, el Vilanova va saber resistir amb la porteria a zero i encara va treure el cap en atac un parell de vegades abans del xiulet final.

Al final, triomf de prestigi per als blanc-i-blaus en la primera derrota del curs a casa del Reus Reddis.

REUS REDDIS: Verdejo, Estivill (Ramon Sardà, 78’), Melo, Víctor Miranda (Nico Díaz, 78’), Argilaga, Modest, Pol Benito (Hugo Moreno, 46’), Miravent (Eric de las Heras, 46’), Sergi Moreno, Oribe (Marcel Meseguer, 86’) i Xavi Jaime.
VILANOVA: Albert Alfonso, Saldaña, Iván Torres, Aleix Semur, Boza, Frutos (Magu, 78’), Arnau Moya (Delchi, 86’), Codina, Carlos Contreras (Jair, 80’), Matty i Òscar Garcia (Valentín Volpi, 90’).
ÀRBITRE: Montero Casado. Va amonestar els locals Víctor Miranda, Marcel Meseguer, Miravent, Oribe, Pol Benito, Xavi Jaime, Hugo Moreno, Verdejo, Sergi Moreno i Eric de las Heras; i els visitants Iván Torres, Saldaña, Albert Alfonso, Delchi, Frutos i Codina. Va ensenyar vermella directa a Melo (19’) i a Arnau Viñas, auxiliar local (45’).