El Vilanova endossa un contundent 5-0 al Solsona i es referma en el lideratge

Els blanc-i-blaus troben un filó en l'avançada defensa dels visitants

Luca, Matty, Eric i Tomás celebren el 5-0 del Vilanova // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

VILANOVA 5 – SOLSONA 0
GOLS: 1-0, Codina (17′); 2-0, Pascua (29′); 3-0, Matty (31′); 4-0, Polpu, en pròpia porta, (46′) i 5-0, Luca (50′).

El Vilanova va tancar ahir l’any d’una manera immillorable a l’Alumnes Obrers. Li va endossar un 5-0 al Solsona que el referma en el lideratge. El públic present a l’Estadi va gaudir amb la millor actuació de l’equip aquest curs. Els blanc-i-blaus arriben a l’aturada nadalenca amb la moral pels núvols.

Agus va treure un onze amb Pascua com a únic davanter clar, però el va acompanyar de ‘peloteros‘. Matty i Eric van col·laborar amb el sitgetà en la pressió i s’hi van aliar al balcó de l’àrea.

Una mica més enrere, Codina no va parar de devorar quilòmetres –era a tot arreu– i va mesclar de meravella amb Antolínez, sobri tot el partit.

La gran novetat en l’alineació va ser Tomás, un vell conegut que ha tornat a l’equip per convertir-se en un reforç temporal mentre no torna als Estats Units. Es va ubicar al cantó esquerre en substitució del sancionat Roger Peña i va estar profund i combinatiu, integrat plenament en l’engranatge col·lectiu, com si no hagués marxat a l’estiu.

El Vilanova va trobar un filó amb la defensa avançada del Solsona. Víctor Miranda va ensenyar el camí al minut vuit tot enviant el cuir a l’esquena de la rereguarda visitant per deixar Eric sol davant del porter. Va tenir massa temps per pensar el 10 blanc-i-blau i va acabar rematant al lateral de la xarxa.

Quan no atacava l’espai, el Vilanova pressionava ben amunt. La defensa de tres centrals del Solsona patia.

Pascua pressiona un jugador del Solsona // G.M.CH.

Al minut 17 Codina va estrenar el marcador després de recollir una deixada de Pascua i esmunyir-se entre tres rivals per acabar ingressant a l’àrea abans de rematar a la xarxa.

Estava entonat el Vilanova. Se’l veia endollat. Eric va estar a punt de fer el 2-0 al minut 28 en recollir un rebuig del porter i rematar a gol, però Múrcia va interceptar la pilota sota pals.

Tot seguit, ningú no va poder frenar Pascua, que es va perfilar cap a la dreta amb una bona conducció i va connectar un xut a dalt, impossible per al porter Agus.

En ple festival del Vilanova, Pascua, arrencant en el moment just per trencar la defensa, va donar fet el 3-0 a Matty, que només va haver d’empènyer la pilota a la xarxa. El mateix Pascua encara va tenir temps de tornar a marcar abans del descans, però estava en fora de joc.

Només començar el segon temps Vilajosana va disposar de la millor ocasió dels visitants, però Mario se li va fer gran en l’un contra un. I del possible 3-1 es va passar al 4-0, amb Víctor Miranda arribant a l’àrea per buscar una passada de Matty i provocant que Polpu es marqués en pròpia porta.

Antolínez pugna pel cuir amb Vilajosana // G.M.CH.

El Solsona ja no es va aixecar. El Vilanova destil·lava confiança amb la pilota i amb dues passades seguia trobant latifundis a l’esquena de la defensa dels visitants. Luca, entrant al segon pal, va marcar el 5-0 final al minut 50 després d’una centrada d’Iloie.

El matx estava sentenciat, però els blanc-i-blaus van continuar creant oportunitats. Matty, amb una vaselina, i Xavi Fernández, amb un cop de cap al pal, van tenir les més clares.

La feina estava feta. Agus va acabar posant en escena a Aleix Vall, el segon entrenador, per protegir Luca, que tenia una targeta. Tarda rodona ahir a l’Alumnes Obrers per cloure l’any.

VILANOVA: Mario, Aleix Semur (Jair, 55’), Luca (Aleix Vall, 75’), Víctor Miranda, Iloie, Antolínez (Xavi Fernández, 69’), Eric, Codina, Pascua (Roberto, 55’), Matty (Totti, 75’) i Tomás.
SOLSONA: Agus, Ribera, Giggi, Múrcia, Ratera (Samper, 57’), Alsina, Bellido, Torres (Manel, 57’), Vilajosana (Parce, 69’), Garrido (Sala, 69’) i Markus (Polpu, 39’).
ÀRBITRE: Martínez Navarro. Va amonestar els locals Luca i Víctor Miranda.