El Vilanova perd després de 14 jornades i se li complica el somni d’arribar a la Superlliga

Els de Vilagut cauen per 2-1 al camp del Valls, segon a la taula

Carlos Contreras s'estira els pantalons per lamentar-se d'una ocasió perduda en el partit d'ahir // G.M.CH.

VALLS 2 – VILANOVA 1
GOLS: 1-0, Nogueira (44′); 1-1 Frutos (55′) i 2-1, Joel Coch (75′)

Punt final a la ratxa de 14 jornades sense perdre. El Vilanova va caure ahir per 2-1 al difícil camp del Valls, segon classificat, i va veure com se li compliquen les opcions de fer realitat el somni d’arribar a la Superlliga. Els blanc-i-blaus queden a tres punts de la sisena plaça, però amb tres equips per davant, i a quatre del cinquè lloc.

La rèmora d’aquelles sis derrotes seguides que el Vilanova va patir entre novembre i gener reduïa al màxim el marge d’error de l’equip, que ara s’agafa a les matemàtiques per no llançar la tovallola amb dues jornades per disputar-se.

No es va trobar còmode el Vilanova sobre la gespa artificial del Municipal del Vilar. S’hi desenvolupa bé el Valls, que sap com jugar en les reduïdes dimensions del seu terreny de joc. No s’ho rumiaven els blanc-i-vermells a l’hora de xutar a porteria, amb Nogueira i Aitor com a primers agitadors de mig camp cap amunt i amb Joel Coch despenjant-se en atac.

El Vilanova va donar senyals de vida amb un xut verinós de Carlos Contreras i amb una opció molt clara d’Arnau Moya, que va perdonar en l’un contra un amb el porter Jose després d’una mala cessió enrere d’un defensa.

Frutos incomoda el xut d’un atacant del Valls // G.M.CH.

L’equilibri va trencar-lo Nogueira al minut 44 tot percudint pel cantó esquerre i enviant una rematada creuada a l’escaire per sobre d’Albert Alfonso, que va quedar clavat i no va poder reaccionar.

No es va arronsar el Vilanova malgrat el cop baix encaixat poc abans del descans, però Vilagut va haver de moure la banqueta per buscar la reacció.

Pozzo va rellevar Arnau Moya per situar-se com a 9 i Carlos Contreras va passar a l’extrem dret. En la primera intervenció del pitxitxi de la Lliga obert a la banda va enviar la pilota al límit de l’àrea petita, on va arribar Frutos per embocar envoltat de rivals. Era el minut 55.

Amb l’1-1 el matx es va trencar. Matty comandava el mig camp del Vilanova i va rematar massa creuat després d’una cavalcada per l’esquerra. Poc després, Rooney no va poder batre Albert Alfonso en un  mà a mà i tot seguit Codina va fer lluir Jose a l’altra àrea.

Matty progressa en presència d’un jugador del Valls // G.M.CH.

La jugada que va decantar la balança a favor dels locals va arribar al minut 75. D’una falta lateral a favor del Vilanova es va passar a una transició ràpida del Valls a partir d’una sacada del porter. Un xoc entre Aleix Semur i Boza va acabar generant una situació de superioritat dels blanc-i-vermells que Joel Coch va aprofitar per marcar amb un xut ajustat des del límit de l’àrea.

Va poder sentenciar el Valls amb opcions d’Aumatell i Gómez i va estar a punt d’empatar Pozzo al minut 44 amb una rematada de cap al travesser a passada de Carlos Contreras. Tot i intentar-ho fins al final, el Vilanova va acabar caient després d’una volta sencera sense fer-ho. Iván Torres va ser expulsat en la darrera jugada del partit per propinar un cop a un adversari.

Perdre al camp del Valls no és cap desastre. Ara bé, els de la capital del Garraf necessitaven guanyar per mantenir l’esprint que havien començat feia setmanes per intentar arribar a la zona de privilegi.

VALLS: Jose, Ricky, (Sergi Gómez, 63’) Eric, Miró, Óscar, Giralte (Fabra, 70’), Samper, Joel Coch, Aitor (Aumatell, 78’), Kako (Palau, 70’) i Nogueira (Rooney, 63’).
VILANOVA: Albert Alfonso, Saldaña (Delchi, 76’), Aleix Semur, Iván Torres, Boza, Frutos, Arnau Moya (Pozzo, 54’), Codina (Magu, 76’), Carlos Contreras, Matty i Òscar Garcia.
ÀRBITRE: Boronat Llano. Va amonestar els locals Joel Coch, Miró, Eric, Jose, Fabra i Aumatell; i els visitants Arnau Moya, Boza, Albert Alfonso, Matty i Delchi. Va expulsar Ivlan Torres amb vermella directa (90’).