Search
Close this search box.

El Vilanova reprèn la Lliga encara amb incerteses sobre com evolucionarà

"Anirem dia a dia", coincideixen el tècnic Agus i el capità Codina
LUIS FERNANDEZ

Oriol Codina, capità del Vilanova, en una imatge d'arxiu // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

El Vilanova reprèn la Lliga aquest diumenge (17.00 h) al camp del Viladecans encara amb moltes incerteses sobre com evolucionarà la competició. La reticència a jugar de la majoria de clubs de Primera Catalana per la manca de condicions sanitàries i econòmiques es manté i demà hi ha prevista una reunió entre quatre presidents de la categoria (Sant Cugat, Júpiter, Mollerussa i Atlètic Lleida) i Joan Soteras, el màxim mandatari de la Federació Catalana.

Xavier Laffitte, president del Vilanova, insisteix que jugaran per obligació per no tenir garanties de seguir a la Primera Catalana si renuncien a la Lliga. Els dubtes que es reprengui la Segona Catalana després de l’allargament de les darreres restriccions del Procicat obre la porta a la possibilitat que no hi hagi descensos i a una hipotètica participació voluntària en la competició. Caldrà esperar esdeveniments.

“Anirem dia a dia”, coincideixen Agus i Codina, entrenador i capità del Vilanova. De moment, fins a vuit partits d’aquesta represa de la Lliga s’ajornen per acords entre els clubs o casos de Covid. El Viladecans, partidari de competir, espera els blanc-i-blaus.

Fa més de quatre mesos que el Vilanova no juga. Partirà amb els sis punts que va obtenir en les dues primeres jornades. Dins del vestidor hi ha algun jugador reticent a competir, però la majoria són partidaris de jugar. “Entenc la postura de molts clubs, però personalment tinc moltes ganes de tornar a competir i crec que ho compartim molts companys. Fa molt de temps que estem allunyats de la gespa”, afirma Codina.

Segons Agus, “ens toca conviure amb la situació actual. És un desavantatge no haver jugat amistosos per ser conseqüents amb la determinació del club de no competir sense una sèrie de requisits, però hem d’adaptar-nos a les circumstàncies”. Al tècnic el que més li preocupa és el calendari, ja que no hi ha marge de maniobra i possibles ajornaments obligarien el Vilanova a jugar entre setmana.

El Vilanova viatjarà a Viladecans amb baixes. Els germans Rafa i Lucas Ribeiro són al Brasil, el seu país d’origen, i tenen problemes per tornar per la crisi de la Covid. Tampoc no jugarà el central Iván Torres. Ha tingut problemes estomacals en els darrers dies i portava menys càrrega d’entrenaments. També és baixa Marcel, que continua recuperant-se d’una lesió al peu. Han entrat a la llista els últims reforços: Nito, Jair i Oriol Boada.

El Viladecans espera el Vilanova amb quatre punts en les dues primeres jornades, disputades a principis d’octubre. El partit es podrà veure en directe per la televisió per Internet de la Federació Catalana de Futbol, FCF TV.

 

Comparteix la notícia