Search
Close this search box.
,

El vilanoví Àlex Muscat, millor navegant de 2020 per la Federació Catalana

El regatista del CN Garraf té els Jocs de Tòquio en el punt de mira

Àlex Muscat, en acció // ROBERT DEAVES

El vilanoví Àlex Muscat, regatista de la classe Finn en carrera olímpica del Club Nàutic Garraf, va ser nomenat ahir com a millor navegant de 2020 en la Festa de la Vela Catalana, celebrada de manera telemàtica a causa de la pandèmia sota l’organització de la Federació Catalana de Vela.

L’acte va servir per reconèixer els èxits de tot el col·lectiu de la vela catalana durant el darrer any.

Més d’un centenar de persones es van connectar a les xarxes socials de la Federació per seguir en directe de la proclamació de Muscat. Nora Garcia, regatista de només 15 anys d’Optimist del CN El Masnou, va imposar-se en la categoria femenina.

Muscat i Garcia van ser escollits per votació popular pels clubs, professionals i esportistes. Els altres nominats al guardó eren Jordi Xammar, també del CN Garraf, Florian Trittel (CN El Balís), Cristina Pujol (CN Port d’Aro) i Natàlia Via-Dufresne (CN El Masnou).


https://youtu.be/Ycvh2OJCqvI


En una entrevista concedida a la Federació Catalana de Vela, Muscat va destacar que la nominació i ara el premi a millor navegant de l’any “és un reconeixement a molts anys d’esforç i compromís que he compartit amb la Federació Catalana de Vela des que l’any 1995 vaig començar a formar part de la selecció catalana d’Optimist“. A curt termini, el seu somni és poder participar en els Jocs de Tòquio 2021.

El passat mes de setembre Muscat va aconseguir una meritòria quarta posició al Campionat d’Europa de Finn, celebrat a Gdynia (Polònia). El vilanoví va liderar la prova en moltes fases, malgrat les dures condicions meteorològiques.

Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, i Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, van intervenir durant l’acte. Tots tres van destacar que en un any marcat per la pandèmia els navegants de Catalunya van poder gaudir en un entorn segur del seu esport.

 

Comparteix la notícia