Search
Close this search box.
,

El vilanoví José Coronado, classificat de nou per al Campionat d’Espanya

La prova serà del 16 al 19 de desembre a la Rafa Nadal Academy

José Coronado, 12è del rànquing estatal // FACEBOOK JOSÉ CORONADO

El vilanoví José Coronado s’ha classificat per segon any consecutiu per jugar el Campionat d’Espanya de tenis en cadira de rodes. La cita serà del 16 al 19 de desembre a la Rafa Nadal Academy, a Manacor.

Només podran disputar el torneig les 12 millors raquetes estatals segons el rànquing d’aquest mes de novembre. Coronado està en aquest selecte grup, precisament, com a dotzè classificat. El vilanoví, de 44 anys, és un dels veterans del Circuit.

“Cada any costa més mantenir-se entre els millors, ja que el nivell està pujant. Els jugadors cada cop hi dediquen més hores d’entrenament”, assegura Coronado. “Aquesta vegada la satisfacció de classificar-me per al Campionat d’Espanya és doble per l’any atípic que estem vivint arran de la pandèmia. Els tornejos es van aturar al març i es van reprendre al juliol a un ritme frenètic”, continua.

Ara Coronado ja pensa en el Campionat d’Espanya. Com que prepara un torneig estatal i té la consideració d’esportista d’alt nivell, es pot entrenar tres dies a la setmana a les instal·lacions del Club Tennis Vilanova, que continuen a porta tancada per les últimes restriccions de la Generalitat. Javi Ariza s’encarrega de la seva preparació.

L’octubre de 2007 Coronado va patir un accident de moto que li va provocar una paraplegia completa del pit en avall. Allò li va canviar la vida, però ell ho va saber canalitzar en positiu.

El tenis va captivar-lo i ara és un dels grans especialistes catalans i de l’Estat en cadira de rodes. No només practica l’esport de la raqueta. És el director del TRAM Barcelona Open, un prestigiós torneig internacional de tenis en cadira rodes que es disputa a la Ciutat Comtal.

Comparteix la notícia