Segueix-nos

Futbol

Gerard Boira, gran ambaixador del Garraf a la Tercera Divisió

El ribetà afronta la vuitena temporada seguida al Vilafranca

Gerard Boira és un dels capitans del Vilafranca // LLUÍS MONTANER

El ribetà Gerard Boira continua sent un dels grans ambaixadors del Garraf a la Tercera Divisió. El 31 d’agost va començar la vuitena temporada seguida a les files del Vilafranca. El migcampista és un dels capitans del degà penedesenc i un dels futbolistes de referència al grup català de la categoria.

“Estic molt a gust al Vilafranca. És un club molt familiar i proper. He tingut la sort de comptar amb la confiança del míster i he viscut uns grans anys, amb dos playoffs, una final de la Copa Catalunya i unes semifinals de la Copa Federació. Tot ajuda a mantenir la motivació”, manifesta Boira.

Aquell jove a qui Manel Moya va donar l’alternativa a Tercera amb el Vilanova com a lateral esquerre i que Santi Palanca va convertir en un dels millors carrilers de la categoria, ara té 39 anys i s’ha convertit en una futbolista cabdal en l’engranatge del Vilafranca com a pivot o interior. En el vessant professional, exerceix de mestre a l’escola Santa Eulàlia de Les Roquetes.


Boira, amb la medalla i el guardó de subcampió de la Copa Catalunya 2019 // LLUÍS MONTANER

El Vilafranca obre una nova etapa aquest curs després de firmar un acord de filiació amb el Lleida. “Es perceben canvis quant a l’estructura de club i la plantilla la configurem una base dels últims anys més molta gent jove”, apunta el ribetà sobre la nova realitat del degà penedesenc.

Els dubtes per la crisi del coronavirus també assetgen Boira. “A veure si comencem i si podem avançar en la competició”, diu el ribetà. Les mesures anti Covid-19 també s’han implantat al vestidor del Vilafranca des que va arrencar la pretemporada. La setmana passada els jugadors van passar un test serològic, la plantilla es canvia en tres vestidors diferents, el gel hidroalcohòlic està a l’ordre del dia i l’ús de macareta és obligatori fins a saltar al camp per entrenar. “Tot plegat es fa feixuc”, admet Boira.

Sigui com sigui, el ribetà es prepara per a un any diferent. Els 22 equips de Tercera s’han distribuït en dos subgrups d’11 per determinar els equips que lluitin per pujar a Segona B –els sis primers– i els que ho facin per evitar el descens –els cinc restants–. “El sistema de competició és un embolic. D’entrada, nosaltres hem de treballar per quedar entre els sis primers. Després ja veurem”, indica Boira. La Lliga arrenca el 18 d’octubre.


El ribetà amb en Pau, el seu fill, al camp del Vilafranca // LLUÍS MONTANER

Des que va debutar a Tercera amb el Vilanova en la temporada 2002/2003 fins al nou curs 2020/2021, el ribetà ha viscut en primera persona l’evolució del futbol català. Admet que “els clubs tenen menys recursos econòmics”, però, en canvi, assegura que “tot s’està professionalitzant més, amb entrenaments molt estudiats, treball de prevenció de lesions, sessions de vídeo, psicòlegs…”

Boira farà 40 anys el pròxim mes de març. Espera fer-ho jugant, però no amaga que ja es planteja penjar les botes en un futur no gaire llunyà. De moment, té corda per una temporada més.


Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol