Search
Close this search box.
,

Indoorwall Vilanova, un rocòdrom amb tota mena de nivells de dificultat

La instal·lació té 1.400 metres quadrats escalables

Nacho Cabello, Abel Redondo, Álex Herrera i Óscar Vázquez, els quatre gestors del centre // G.M.CH.

L’escalada esportiva no és una modalitat desconeguda al Garraf. Té una llarga tradició des dels inicis de les diverses escoles d’escalada de la comarca en el medi natural i des dels anys 90 amb la modalitat indoor a Vilanova.

Avui els amants de l’escalada, experimentats i novells, homes i dones, estan d’enhorabona. Des de finals de maig disposen d’un espectacular rocòdrom indoor a la capital del Garraf, al número 27 del carrer de la Masia en Notari.


Vista general de la zona boulder interior // JORDI

El centre forma part de la franquícia Indoorwall, amb seu a Igualada. Van tirar-lo endavant Abel Redondo, Óscar Vázquez, Álex Herrera i Nacho Cabello.

Tots quatre són grans aficionats de l’escalada i van deixar les respectives feines per bolcar-se amb aquest projecte. “És una meravella compaginar el treball i allò que t’agrada”, assegura Óscar Vázquez.

Nacho Cabello va fer el contacte amb la franquícia i es van posar mans a l’obra. Hi han invertit temps i diners i ells mateixos van posar en solfa gran part de la instal·lació. “En la nau on estem no hi havia res de res. Veure com ha quedat i satisfer les exigències dels clients és molt bonic. D’un dia a l’altre hem passat d’estar amb la granota de feina a fer de gestors del centre”, afirma un satisfet Abel Redondo.

Aquests quatre apassionats de l’escalada van tenir la valentia d’obrir Indoorwall Vilanova en plena pandèmia. “No ha estat fàcil, hem tingut el cor en un puny durant molts moments i ens hem hagut d’adaptar als protocols sanitaris, però ens n’estem sortint”, asseguren. Ara ja frisen per obrir el servei de vestidors i oferir un millor servei als usuaris.


A l’esquerra, escalada a la zona boulder interior; a la dreta, escalada a la zona de cordes // JORDI

L’escalada esportiva havia de convertir-se en esport olímpic aquest 2020 a Tòquio, però la suspensió dels Jocs arran de la crisi del coronavirus endarrerirà aquesta estrena a l’estiu que ve, si l’evolució de la pandèmia no ho impedeix. Els responsables del centre de la capital del Garraf volen aprofitar aquest filó per captar més usuaris. “Qualsevol persona pot venir a provar-ho”, indiquen.

A Indoorwall Vilanova hi ha 1.400 metres quadrats escalables dividits en quatre espais: la zona de boulder interior, la zona de boulder exterior, la zona de cordes i la zona de nens. S’hi pot escalar en un total de 65 vies de bloc i 42 vies de corda.

El nivell de dificultat de cada ruta pel que fa a l’escalada en bloc es distingeix per colors diferents, amb opcions per a tota mena d’escaladors i escaladores. Quant a l’escalada en corda, la dificultat es regeix pels graus de l’escala francesa.

El mur exterior és una rèplica del d’Innsbruck, a Àustria, que va acollir la Copa del Món de l’especialitat de 2018. El de la ciutat austríaca fa 18 metres. El de Vilanova, 26.

A l’espai per a la canalla s’hi fan activitats extraescolars, s’ensenya l’escalada i també és un lloc obert per a festes d’aniversari. Es tracta d’una zona independent i aïllada de les altres. L’escalada és beneficiosa per a la psicomotricitat dels nens i nenes i reforça la confiança en un mateix i l’esperit de superació personal.


El mur exterior del recinte // INDOORWALL VILANOVA

El terra de les zones d’escalada és tou gràcies a una escuma compactada i moqueta. Els murs són equipats pels anomenats ‘route setters’, personal qualificat de prestigi internacional. Fa uns dies es va exercitar a Indoorwall Vilanova la selecció estatal de l’especialitat.

La idea d’Abel Redondo, Óscar Vázquez, Álex Herrera i Nacho Cabello és continuar creixent i volen instal·lar aviat la zona de speed climbing, modalitat que consisteix a escalar el més ràpid possible sobre una ruta en un mur de 15 metres. També pretenen ampliar l’oferta del centre amb una zona de ioga i fitness per completar l’entrenament de tonificació per a l’escalada.

Els responsables d’Indoorwall Vilanova tenen servei de venda i lloguer de material. Per escalar al centre només calen uns peus de gat per a la zona de boulder i uns peus de gat, les cordes corresponents i les cintes express per a la zona de cordes. La instal·lació es completa amb una zona aïllada de cafeteria i servei de bar.

[su_box title=”El MAE, el primer rocòdrom de Vilanova” style=”soft” box_color=”#516e6d”]El Mur Artificial d’Escalada (MAE) del pavelló de la plaça de les Casernes va ser la primera instal·lació d’aquest tipus que es va posar en marxa a Vilanova i la Geltrú. L’1 de febrer de 1995 es va atorgar la gestió del recinte a l’Agrupació Excursionista Talaia i al seu Grup d’Escalada i Alta Muntanya (GEAM) a partir d’un conveni signat amb l’Ajuntament de la capital del Garraf, propietari de la instal·lació. El regidor d’Esports de l’època era Emili Figueras. El MAE va ser inaugurat el 18 de febrer d’aquell 1995.[/su_box]

Comparteix la notícia