Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

Instal·lacions obertes amb aforament i competicions encara aturades

Presentades les mesures de desescalada, que serà progressiva

Les intal·lacions esportives podran tornar a obrir amb restriccions a partir de dilluns // ARXIU

Tornen a obrir les instal·lacions esportives, però la represa en les competicions haurà d’esperar. Aquest és el resum quant al món de l’esport de les primeres mesures de desescalada aprovades per la Generalitat. Es posaran en marxa a partir de dilluns, 23 de novembre. L’anunci s’ha conegut fa molt poca estona en una compareixença de premsa.

És un pla dividit en quatre trams revisables en funció de les xifres que ofereixi la pandèmia. Es busca una desescalada progressiva, cada 15 dies. “No volem córrer”, ha manifestat Pere Aragonès, vicepresident del Govern català.

Pel que fa a l’obertura de recintes esportius, a partir de dilluns, l’activitat en les instal·lacions exteriors s’haurà de limitar a un aforament del 50% i haurà d’haver-hi control d’accés. En els recintes sota cobert, el màxim d’aforament permès serà del 30%, sempre amb cita prèvia i sense ús dels vestidors, amb l’excepció de les piscines. Això permetrà la represa dels entrenaments.


Dins d’aquest primer tram de desescalada, es manté el toc de queda i el tancament perimetral per municipi dels caps de setmana.

Les competicions territorials d’àmbit català continuaran aturades i la reactivació s’ajorna fins al mes de gener. El plantejament de la Federació Catalana de Futbol de reprendre les lligues el cap de setmana del 5 i 6 de desembre se’n va en orris.

El primer tram de desescalada es preveu que es mantingui durant un parell de setmanes. Per al tram següent no es preveuen canvis en l’ús d’instal·lacions esportives, però sí que es contempla l’ampliació del confinament a l’àmbit comarcal.

Si els indicadors de l’evolució de la pandèmia no suggereixen el contrari, sobre el 21 de desembre s’iniciaria el tercer tram del pla. Aquest inclouria ampliar al 70% la capacitat de les instal·lacions esportives a l’aire lliure i al 50% les interiors.

LA DESESCALADA (clica en la imatge per fer-la més gran)

Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19