Search
Close this search box.

Javi Arenas, reforç per al Vilanova procedent del futbol amateur italià

És de l'Hospitalet, torna a Catalunya i pot jugar de central o pivot

Javi Arenas, amb la samarreta del Vilanova // CFV

El Vilanova va anunciar ahir a la tarda el fitxatge de Javi Arenas, un central de l’Hospitalet de 24 anys que ve del futbol amateur italià. La temporada passada va jugar a l’Alto Garda, de l’Eccellenza, la cinquena categoria –la Tercera Federació d’aquí– del país transalpí.

Ell mateix es va posar en contacte amb la tècnica Luri Sorroche per si li podia interessar fitxar-lo.

“Un cop vaig decidir deixar Itàlia, vaig començar a buscar equip a Catalunya. I em va cridar l’atenció que una dona hagués agafat un equip de Primera Catalana. Va ser quan vaig trucar la Luri“, explica Javi Arenas.

Les converses amb l’entrenadora del Vilanova i els informes que Luri Sorroche va rebre del jugador van servir perquè el central s’hagi convertit en nou jugador blanc-i-blau. Feia dos anys que jugava a Itàlia.


Preguntat per les seves característiques, Javi Arenas assenyala que “vaig començar jugant de pivot, però ara estic més còmode de central. A Itàlia he guanyat en consistència. Al futbol amateur d’allà es manté la cultura del catenaccio i t’has d’aplicar en defensa. M’ha anat molt bé l’experiència a Itàlia per aprendre conceptes defensius”.

El nou jugador del Vilanova ha passat per tres equips de l’Eccellenza italiana. “Aquesta categoria és una barreja entre la Primera Catalana i la Tercera d’aquí”, apunta.

Ara afronta el repte del Vilanova amb molta il·lusió. “És un històric. Me n’ha parlat el meu pare. Per instal·lacions és un club de Tercera”, afirma.

En l’etapa formativa, Javi Arenas va passar per l’Escola del Barça i pel futbol base de l’Hospitalet, del Sabadell, del Cornellà i del Sant Andreu. I malgrat tenir només 24 anys ja ha jugat a Alemanya, Luxemburg i Itàlia. A partir del nou curs, aquest jove rodamon vol deixar empremta a l’Alumnes Obrers.

Comparteix la notícia