Search
Close this search box.

Josep Casas, un ribetà al planter del Barça com a delegat des de 2015

Actualment exerceix en el Cadet B del conjunt blaugrana

Josep Casas, abans d'un partit // FCB

No fa gols ni dona assistències. Tampoc no dissenya la tàctica, però fa una feina fonamental en qualsevol equip de futbol. El ribetà Josep Casas, de 39 anys, ha començat la setena temporada seguida com a delegat d’equips del planter del Barça.

Hi va entrar en la campanya 2015/2016 treballant per a l’Aleví C i des d’aleshores no ha deixat d’acompanyar algunes de les promeses de La Masia.

“Al Barça busquen gent de confiança, responsable i amb compromís per fer de delegats. A través d’un amic de Ribes vaig seguir les passes del meu germà i del meu cosí i vaig tenir l’oportunitat d’integrar-me al club. Com a culer, estic encantat”, explica Casas, que també va jugar a futbol amateur i va participar del primer ascens de la història de la desapareguda Joventut Ribetana.

A banda d’aquella aventura a l’Aleví C, Casas ha estat bàsicament amb el Cadet B blaugrana. El cap de setmana passat va viatjar amb l’expedició a un torneig de pretemporada a Àustria, d’on van tornar com a campions.

“En els partits de casa, la tasca de delegat és més senzilla. Quan juguem fora hi ha una mica més de feina i quan anem a l’estranger, encara més. Cada cop que sorgeix un contratemps, com a delegat, l’has de solucionar”, assenyala.

Les funcions que té encomanades són les habituals: ha d’estar pendent de les alineacions, de les fitxes, del delegat de l’equip contrari, dels àrbitres, dels jugadors, dels entrenadors… En els desplaçaments se li afegeix tot el relacionat amb el material, amb els àpats si toca menjar fora o amb el xofer de l’autocar. I a l’estranger poden entrar en escena la gestió dels bitllets d’avió o la facturació de les maletes amb el material, a banda de tot el pla del viatge.


El ribetà, al vestidor apuntant les alineacions // FCB

“A vegades comparo aquesta feina amb la d’un monitor. Al Barça el nivell d’exigència és molt alt. Com a delegat també intento ser molt pròxim amb els jugadors perquè se sentin a gust”, apunta. “No tothom arriba al primer equip. Això només és per a uns escollits. Des de dins també veus l’altra cara, la d’aquells jugadors que es queden a mig camí”, continua.

El ribetà ha compartit vivències amb jugadors com Ilaix Moriba o Gavi, d’actualitat aquest estiu. Altres com Ansu Fati o Nico van passar de llarg el Cadet B, van fer el salt directe al Cadet A i no van coincidir amb ell.

Josep Casas, assessor jurídic en una entitat bancària, es pren la feina de delegat com un hobby. “Des de sempre he seguit tot allò que envolta el club. Com a delegat puc accedir a les instal·lacions del club, conèixer molts jugadors i persones vinculades al futbol i conversar amb gent que no m’hauria imaginat mai. Ara un dels integrants del Cadet B és el fill de Kluivert. La setmana passada vaig estar parlant amb el seu pare”, relata.

La feina de delegat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper li ha permès ajuntar dues de les seves passions: el futbol i el Barça.


Josep Casas, el cap de setmana passat a Àustria amb el Cadet B blaugrana // FCB

Comparteix la notícia