Search
Close this search box.

La desena Cursa dels Colls corona Josep Morales i Aida Pérez com a campions de la prova reina

Un total de 500 participants corren els dos traçats de la carrera

Josep Morales es va imposar en la Cursa Llarga // PERE MARSÉ

La desena edició de la Cursa dels Colls de Vilanova va coronar com a campions de la prova reina dos atletes del CE Deporunners, Josep Morales (1:03:04) i Aida Pérez (1:24:27). El ribetà i la vilanovina es van imposar en el traçat llarg de la carrera, de 14,82 km amb un desnivell de més de 500 metres positius.

Van completar el podi masculí Arnau Montaner (Esportiu Penedès), amb un temps d’1:04:54, i Lucas Saied (CE Deporunners), que va travessar la meta després d’una hora, sis minuts i 18 segons. En dones, va quedar segona Mar Besas (1:25:29), del SAC, i tercera, Lourdes Piggras (1:27:44), del Club Atletisme Vilafranca.

Menció especial per a Joel Valldosera, cinquè de la General i primer vilanoví, sent un dels iniciadors de la Cursa dels Colls ara fa una dècada.

En la prova curta, de 8,67 km amb un desnivell positiu de 230 metres, van guanyar Álex Gálvez (Esportiu Penedès), que va fer un temps de 36 minuts i 43 segons, i Ariadna Llesuy, també del CE Penedès, amb un registre de 46 minuts i 36 segons.

Aida Pérez, guanyadora de la Cursa Llarga // PERE MARSÉ

En homes el vilanoví Alberto Sánchez (independent) i Sam Linares (Esportiu Penedès) van ser segon i tercer, respectivament, després d’emprar 37 minuts i 34 segons i 38 minuts i 22 segons per completar el recorregut. En dones el podi el van arrodonir Ana Arana (Wolfrun), amb un temps de 47 minuts i 49 segons, i Montserrat Elias, del CE Trail Vilanova i la Geltrú, que va acabar la cursa en 48 minuts i 42 segons.

Fins a 500 participants van disputar les dues proves de la carrera, molt especial per celebrar-ne el 10è aniversari. Una de les grans novetats va ser la modificació del traçat, que es va haver de córrer a la inversa de les edicions anteriors, arrencant a la vora del mar i acabant per la part més muntanyosa. Va ser una de les sorpreses que havia preparat l’Organització, el CE Deporunners, per festejar els 10 anys. També es van muntar uns avituallaments especials amb un attrezzo i un vestuari dels voluntaris a l’estil ‘Oktoberfest’.

La sortida de la Cursa Curta // G.M.CH.

El nivell va ser molt alt i el temps, malgrat no fer un dia radiant, va acompanyar. La sortida i l’arribada van ubicar-se, com ve sent habitual, a la platja del Far, amb el Molí de Mar com a centre neuràlgic. La valoració que fan des del CE Deporunners és molt positiva.

El gran maldecap de l’Organització va ser la reposició de les cintes que marcaven el recorregut perquè algú es va dedicar a arrencar-les. L’endemà els promotors de la cursa van deixar tot el traçat net.

“El canvi de sentit de les curses no va deixar indiferent ningú, però en general va agradar, segons els comentaris que vam anar copsant”, diu Xavi Casanovas, president del CE Deporunners, que no vol oblidar-se dels espònsors, col·laboradors i voluntaris. També agreix púbicament la cessió desinteressada de l’espai del Molí de Mar.

Comparteix la notícia