Search
Close this search box.

La segona joventut del porter Mario León gràcies a la Kings League

Juga amb Jijantes, l'equip que presideix el també vilanoví Gerard Romero

Mario Léon, al Camp Nou, amb la samarreta de Jijantes // GERARD FRANCO

Poc es podia pensar el porter vilanoví Mario León que amb 40 anys tornaria a la rutina del futbol. No havia acabat de guardar els guants, ja que jugava amb els Veterans del Vilanova, però ara els torna a utilitzar sovint arran de l’aventura a la Kings League.

Mario León continuarà pujat en aquest projecte liderat per Gerard Piqué en el tercer ‘split‘, quan arrenqui la nova temporada. Va ser repescat per seguir amb Jijantes, el conjunt que presideix el també vilanoví Gerard Romero. Els blaugrana van arribar als quarts de final de la segona part del curs 2022/2023.

“Quan m’ho van confirmar, vaig al·lucinar. Em veia fora. Als quarts de final em vaig acomiadar internament del Cupra Arena –on es juga habitualment la competició– i dels companys. Veia difícil continuar, la veritat. I és que amb 40 anys poder gaudir encara més de tot això és increïble”, explica.


Mario León, desviant una rematada // GERARD FRANCO

Partícip dels dos play-offs d’ascens del Vilanova a Segona B, a l’ombra de Massana i Manel Martínez, els porters titulars, Mario León va acabar la trajectòria en el futbol català jugant al Vilafranca, al Suburense, al Sitges, al Moja i a la Joventut Ribetana.

Ara es manté en forma. “Físicament em trobo molt bé. Com que és Futbol 7, els espais són més reduïts i tiro d’experiència quant a col·locació, cosa que em permet participar a la Kings League amb una edat ja entrada”, apunta.

El porter vilanoví està implicat al màxim. Està vivint una segona joventut. “Els entrenaments me’ls prenc com un repte diari i m’ho passo genial. Però passar-t’ho bé implica estar al cent per cent, cuidar-me i fer esport quan no tenim sessió en grup. Quan ja penses que està tot acabat en el món del futbol, poder estar en la Kings League fa que estigui molt motivat”, afirma.


Mario treballa mà a mà amb Segovia, també exporter del futbol català i habitual titular de Jijantes. Ara al vilanoví se li obren de bat a bat les portes de la porteria arran la sanció de dos partits que arrossega el seu company d’equip sota pals.

“Em van dir que estan contents amb el meu rendiment i que necessitaven tenir coberta la porteria per l’expulsió de Segovia de cara a la represa de la competició. És una recompensa al treball diari en els dos ‘splits‘”, indica

Per a Mario León “aquesta experiència és inoblidable, no només per la repercussió que té la Kings League. El tracte és molt amable i professional. I tot el que envolta Jijantes també és brutal”.


Mario León va coincidir amb Andrea Pirlo al vestidor de Jijantes // GERARD FRANCO

Comparteix la notícia