Segueix-nos

Coronavirus Covid-19

La UFEC treballa perquè el Govern declari l'esport com un servei essencial

L’ens té en marxa una recollida d’adhesions al seu web

El Samà femení ni ha pogut començar la temporada // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

Arran de la prolongada aturada en l’esport no professional per la crisi del coronavirus, la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) té en marxa una recollida d’adhesions de tota la ciutadania perquè el Govern declari el sector com un servei essencial.

En un manifest que té penjat al seu web la UFEC destaca que l’esport, com a servei essencial, incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge. Representem el 2,1% del PIB català. Ocupem més de 80 mil treballadors i treballadores, tenim més de 40.000 voluntaris i som una porta d’entrada important al món laboral per als joves.

En el manifest també es remarca que les entitats i clubs esportius del país fa mesos que treballen perquè la pràctica esportiva sigui segura. D’acord amb els protocols específics per modalitat i instal·lacions desenvolupats durant la represa, l’esport a Catalunya es desenvolupa amb limitacions d’aforament, amb control d’accessos i traçabilitat dels practicants, sota gestió de grups estables i en condicions de total higiene i desinfecció.


La UFEC també tira de xifres i indica: L’esport és segur. Tal com ho demostren les dades del Ministeri de Sanitat, que detalla només 59 casos de contagis en les últimes setmanes en tot l’estat. Xifra que representa el 0,75% dels casos detectats. Si analitzem els casos des de l’inici de la pandèmia, l’esport només representa el 0.27% dels contagis. És el resultat de l’esforç que han fet les entitats per convertir els seus espais en llocs de feina i pràctica segura i controlada, amb importants inversions, perquè som conscients que l’esport forma part de la solució d’aquesta pandèmia.

Les adhesions al manifest es poden fer al web de la UFEC.

Gerard Esteva, president de la UFEC, demana a la Generalitat que “rectifiqui i es pugui continuar fent esport a clubs i instal·lacions”. També reclama “una resposta econòmica a l’alçada de les pèrdues del sector”.


https://twitter.com/UFECcat/status/1322129018070720512?s=20


Segons la Secretaria General de l’Esport, per contrarestar l’efecte de les restriccions, el Govern posarà a disposició dels clubs esportius federats una línia de suport de 10 milions d’euros que s’obrirà en els pròxims dies per tal de compensar-ne la inactivitat i ajudar-los a cobrir els seus costos fixos. Aquesta convocatòria comptarà amb un sistema de fiscalització a posteriori que facilitarà la seva ràpida tramitació amb l’objectiu que els diners arribin al més ràpid possible als col·lectius afectats.

1 comentari

1 comentari

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Coronavirus Covid-19