Segueix-nos

Ciclisme

La Volta, amb la meta al centre de Vilanova i la Geltrú el 25 de març

Es busca la proximitat del públic amb els corredors

La presentació s'ha fet aques matí // AJUNTAMENT VILANOVA

La Volta Ciclista a Catalunya farà parada i fonda a Vilanova i la Geltrú el 25 de març al centre de la ciutat en el marc de la cinquena etapa de la prova.

La meta s’instal·larà a la rambla de Josep Antoni Vidal, aproximadament la cruïlla amb la rambla Principal.

Els detalls s’han conegut aquest matí en el marc de la presentació de l’etapa amb final a la capital del Garraf, que s’ha dut a terme a la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Hi han assistit, entre altres, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; la primera tinent d’alcaldia i regidora d’Esports, Blanca Albà; el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, i el president de la Volta, Rubèn Peris.

La tria de la biblioteca Armand Cardona Torrandell per fer-hi la presentació no és casual. Aquest emplaçament té un fons dedicat al món del ciclisme. De fet, és una les poques biblioteques que en disposa a tot el país, i un referent quant a importància i volum arreu de l’estat.

Per on arribaran el ciclistes?

El pilot de la Volta arribarà a Vilanova al voltant de dos quarts de cinc de la tarda del divendres 25 de març. Els corredors entraran per la carretera de l’Arboç, giraran per la ronda Ibèrica en direcció a Tarragona, seguiran per l’avinguda de la Torre del Vallès, la C-246, l’avinguda de Cubelles i la rambla de Josep Antoni Vidal.

Es tracta d’un recorregut molt cèntric per afavorir la proximitat amb el públic, tal com ha explicat Rubèn Peris: “Vam valorar diferents opcions de recorregut i al final vam acordar amb l’Ajuntament que aquest era el millor, perquè és més visual i aporta proximitat del públic amb els corredors”.

Olga Arnau ha admès que l’arribada de la Volta comportarà canvis en les rutines habituals d’un divendres a la tarda.

Segons l’alcaldessa, “hem demanat al departament d’Educació que les escoles facin jornada continuada divendres 25 de març, per reduir al màxim la mobilitat al centre. Divendres ens reunirem amb les direccions dels centres educatius i posteriorment traslladarem a les famílies tota la informació, segons les casuístiques de cada escola”.

En paral·lel s’està preparant un dispositiu especial per fer arribar a la ciutadana la informació referent a les afectacions al trànsit i canvis en el recorregut del bus urbà. Així mateix, la Policia Local està acabant d’elaborar el dispositiu de seguretat i seguiment que faran els corredors durant el seu recorregut per la ciutat fins a arribar a la línia de meta.

Crida per veure l’arribada de la prova

Olga Arnau, que ha posat èmfasi en la tradició ciclista de la ciutat, espera que les vilanovines i els vilanovins gaudeixin amb l’arribada de la Volta. També ha agraït a la Unió Ciclista Vilanova la seva implicació en l’organització.

Segons l’alcaldessa, “sabem que podem comptar amb la Unió Ciclista en la divulgació i la logística de la celebració de la Volta, com sempre hi ha estat, i els ho agraïm molt. Aprofito per animar a tots els col·lectius ciclistes de la ciutat, afeccionats, així com a les entitats esportives i a la ciutadania general, a sumar-se a la Volta, a anar a veure l’arribada de la 5a etapa i a fer que aquest nou pas de la prova per Vilanova i la Geltrú sigui una festa per la ciutat”, ha manifestat.

Rubèn Peris ha destacat la importància i la repercussió mundial que representa per a la ciutat acollir aquest esdeveniment esportiu: “L’any passat la Volta va tenir impacte comunicatiu a 190 països, una xifra que enguany estem segurs que es repetirà. El ciclisme és una prova esportiva que ven país, ven ciutat i ven recorregut per allà on passa. El dia de la Volta el nom de Vilanova i la Geltrú el coneixeran a 190 països i es posicionarà al mapa mundial”.

El vilanoví Marc Soler serà un dels ciclistes que integraran el pilot.

PUBLICITAT

Més a Ciclisme