Search
Close this search box.
,

L’activitat esportiva es limitarà a l’aire lliure a partir del 7 de gener

Noves mesures per frenar la pandèmia després de les festes

L'activitat esportiva es reduirà a l'aire lliure durant 10 dies // FLICKR AJUNTAMENT VILANOVA

Pas enrere en les restriccions contra l’expansió de la pandèmia. A partir d’aquest dijous, 7 de gener, només es podrà fer esport a l’aire lliure en grups de màxim sis persones, a excepció de les federades i els federats. Aquesta és una de les mesures que la Generalitat ha establert per frenar l’augment de casos de Covid-19 després de les festes nadalenques.

Es tracta d’un pla de xoc que, d’entrada, durarà 10 dies, fins al 17 de gener. Els gimnasos, doncs, hauran de tornar a tancar les portes en aquest període de temps.

Els entrenaments dels equips quedaran alterats altre cop, sobretot els que es fan en recintes tancats. Només podran obrir les piscines amb un aforament del 30%. Els equipaments a l’aire lliure hauran de tenir una ocupació màxima del 50%.

Una altra de les mesures que es reactiva és la del confinament municipal, a excepció dels desplaçaments essencials, durant els 10 dies en qüestió. Això també influirà en les sessions preparatòries dels conjunts que tinguin jugadores o jugadors d’altres localitats. Les competicions continuaran suspeses.

“Seran 10 dies per aturar el país”, ha manifestat Alba Vergés, consellera de Salut, que ha posat èmfasi en la necessitat de reduir la mobilitat social.

Altres mesures generals

Durant aquests 10 dies, tot el comerç no essencial romandrà tancat el cap de setmana. A més a més, tot el comerç de més de 400 metres quadrats haurà de tancar cada dia de la setmana. Supermercats i farmàcies es mantindran oberts.

La cultura i l’hostaleria mantindran la seva activitat com fins ara. Teatres, cinemes, auditoris i sales de concert amb un 50% d’aforament màxim i bars i restaurants amb un horari d’obertura al públic de 7:30 h a 9:30 h i de 13:00 h a 15:30 h.


Comparteix la notícia