L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha volgut fer públic l’agraïment a entitats i famílies per mantenir viva l’oferta de campus i de casals d’estiu aquest any excepcional pels efectes de la pandèmia del coronavirus.
A la ciutat estan en marxa una trentena de casals i campus adaptats a les mesures de prevenció i salut per evitar la Covid-19. El Consistori ha facilitat, a través de les Regidories d’Infància i Joventut i d’Esports, l’organització d’aquestes activitats.
Ahir al matí els regidors responsables d’ambdues àrees, la primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Esports, Blanca Albà, i el regidor d’Infància i Joventut, Adrià Guevara, van visitar el casal d’estiu de l’escola Llebetx i el campus esportiu del Club Nou Futbol Base Vilanova.
Segons Guevara, aquests dos models d’activitat s’estan podent realitzar per l’esforç de les entitats i de les famílies en un any atípic, que ha requerit valentia per mantenir-los en el calendari. Albà també va valorar la dificultat d’organitzar enguany els campus esportius “perquè cada esport té unes característiques i normatives diferents que calia seguir per prevenir el risc de transmissió de la Covid-19”.
La regidora d’Esports va posar èmfasi en el consens per prioritzar la realització de les activitats a l’aire lliure més que en pavellons i va destacar que “totes les entitats s’han preparat i han fet un curs organitzat pel Departament de Salut” per atendre la normativa i els protocols a aplicar en totes les activitats.
Els protocols de mantenir les distàncies de seguretat i de fer grups petits que no es barregin entre si han fet que enguany hagi calgut habilitar espais que habitualment no es destinaven a l’organització de campus i activitats d’estiu, com ara els patis dels instituts de la ciutat.
Més de 300 subvencions a més de 200 famílies
Quant al paper de l’Ajuntament de Vilanova, Adrià Guevara en va destacar el suport i l’acompanyament a les entitats i famílies a través de les beques que enguany es podien sol·licitar per realitzar l’activitat i per al menjador. Una tercera modalitat de beca tenia per objectiu donar suport amb monitoratge els infants amb diversitat funcional. En aquest sentit, el regidor d’Infància i Joventut va posar l’accent en el fet que aquest estiu “l’Ajuntament ha donat més de 300 subvencions a més de 200 famílies. D’aquestes, unes 200 eren per realitzar l’activitat, gairebé un centenar per al menjador i finalment una quinzena s’han destinat a la contractació de monitoratge per donar suport als infants amb diversitat funcional”.
En relació amb aquestes activitats, el regidor Adrià Guevara es va mostrar molt satisfet pel fet que, de la totalitat d’activitats programades, “n’hi ha 10 d’inclusives per al gaudi d’infants amb diversitat funcional, cosa que suposa un increment molt gran respecte de l’any passat”.
Així mateix, el regidor d’Infància i Joventut va insistir que “no volem que cap infant deixi de fer cap activitat d’estiu perquè no s’ho pugui permetre. En aquesta línia vam engegar fa uns anys les subvencions a les activitats d’estiu. Enguany hi hem apostat més que mai, doblant la partida que hi destinàvem”. Segons Guevara, es pretén mantenir aquesta inversió en els anys vinents, que actualment està quantificada en 103.000 euros.