El Consell Català de l’Esport obrirà dilluns que ve, 30 de novembre, el termini per optar als ajuts extraordinaris i d’emergència per valor de 25 milions d’euros per compensar el tancament de les instal·lacions esportives en la segona onada de la pandèmia.
Són ajuts pensats específicament per pal·liar els efectes de la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, ampliada amb la resolució SLT/2875/2020, de 12 de novembre, per la qual es va prorrogar i es van modificar les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya, i que preveia, entre d’altres, la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions esportives, enteses com els espais esportius que formen part d’una unitat de funcionament i/o gestió.
Tal com estableixen les bases de la convocatòria, poden optar a aquests ajuts els titulars de la gestió d’instal·lacions esportives a Catalunya que hagin patit el tancament d’aquests espais durant el mes de novembre de 2020, d’acord amb les dues resolucions esmentades aprovades pel Govern. Té consideració de gestor/a una entitat o empresa que disposa d’una acreditació documental que l’habilita per a l’explotació o gestió de l’espai esportiu (concessió administrativa, contracte de gestió…)
Per tant, poden sol·licitar els ajuts, les entitats registrades (inscrites o adscrites) al Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya que gestionen instal·lacions esportives i les empreses del sector que gestionen instal·lacions i que estiguin donades d’alta als epígrafs 967.1 (Instal·lacions esportives) o 967.2 (Escoles i serveis de perfeccionament de l’esport).
https://twitter.com/esportcat/status/1332286178628947968?s=20
En qualsevol dels dos casos, caldrà complir amb les obligacions que determinen les bases reguladores mitjançant una declaració de responsable. En canvi, en queden exclosos ens locals de Catalunya, per als quals el Govern va crear un Fons extraordinari addicional 2020, així com les persones jurídiques participades en més d’un 50% per capital públic i els professionals autònoms, que també disposen d’una partida específica d’ajuts per part de l’executiu català.
Criteris i quantia dels ajuts
L’ajut consisteix en una aportació única per sol·licitant, en funció dels metres quadrats de la superfície dels espais esportius de la instal·lació esportiva recollida al Cens d’Equipaments Esportius de Catalunya. L’ordre de recepció de les peticions no es tindrà en compte per establir l’atorgament dels ajuts, però sí que es valoraran prioritàriament les instal·lacions més petites. En cas que el sol·licitant gestioni més d’una instal·lació esportiva afectada per la suspensió de l’obertura al públic, l’import màxim de l’ajut serà de 250.000 euros.
El termini de presentació de sol·licituds és de cinc dies hàbils –des de dilluns 30 de novembre a les 12 h fins divendres 4 de desembre a les 23.59 h-, tal com s’informa en la resolució publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
Les sol·licituds i les declaracions descrites a les bases s’hauran de presentar telemàticament a través del formulari normalitzat a l’adreça Tràmits gencat (tramits.gencat.cat), amb identificació i signatura electrònica de la persona jurídica sol·licitant.
La partida de 25 milions vol contribuir a afavorir la sostenibilitat econòmica d’aquest sector, així com ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.