Search
Close this search box.

“L’equip està suficientment ben estructurat per millorar i tirar endavant”

Jofre Vilà inicia la segona etapa com a tècnic del Patí Vilanova

Jofre Vilà, esquerra, el 2018 com a entrenador del Patí femení // LUÍS VELASCO

Jofre Vilà dirigirà aquest vespre el primer entrenament com a nou tècnic del Patí Vilanova. És un dels coordinadors del planter del club, juntament amb Juanjo Ferrer, i a partir d’ara compaginarà aquesta feina amb la d’entrenador del primer equip.

“He fet de tot en el món de l’hoquei, així que, quan abans-d’ahir, el president Viadel em va plantejar la possibilitat d’agafar l’equip davant la renúncia de Jordi Esteva, vaig acceptar”, explica Jofre Vilà, que ja va entrenar el Patí en una primera etapa en les temporades 1996/1997 i 1997/1998.

De fet, aquest sitgetà de 55 primaveres fa molts anys que està vinculat al Club Patí Vilanova. El 2018, per exemple, es va fer càrrec del primer equip femení i va conduir-lo fins al títol de la Copa de la Reina. “Aleshores es va produir una situació semblant. Em van demanar si podia fer-me càrrec de les noies, ho vaig assumir i ens vam divertir molt. Tant de bo puguem repetir una bona experiència ara”, assenyala.


Segons Jofre Vilà, “el Patí està suficientment ben estructurat per millorar la dinàmica de resultats i tirar endavant”. El seu primer objectiu és “detectar els ‘intringulis’ del grup. Vull saber com està per dins”, afirma. “He vist jugar l’equip, però des de fora la visió és esbiaixada. A partir d’aquí, caldrà veure què cal millorar”, continua.

Preguntat per la necessitat d’aconseguir una major solidesa en defensa –el Patí és el segon equip més golejat de l’OK Lliga Plata Sud–, respon: “L’aspecte defensiu és molt important, però si t’emportes un partit per 10-9 també has guanyat. A mi m’agrada que els meus equips juguin amb alegria i creativitat. A l’hoquei s’ha de jugar, no ha de ser una font de patiment”.

El nou entrenador del Patí coneix sobradament el planter i podrà continuar tirant dels nois de la base per al primer equip. Un dels destacats és el seu fill, l’altre Jofre Vilà, de només 16 anys, que la setmana passada va brillar a Las Rozas amb dos gols, el segon, una meravella, conduint la bola de camp a camp i enviant-la a la xarxa.

“Poder-lo tenir en dinàmica del primer equip és un hàndicap controlat”, admet el tècnic. “En un esport tan restringit com l’hoquei la tradició dels patins i l’estic passa de pares a fills i aquest és un cas més. Amb ell i la resta del grup treballarem per tirar endavant”, conclou.

Comparteix la notícia