Search
Close this search box.
,

L’esport català demana tornar a competir, obrir recintes i ajudes immediates

Unes 1.400 persones, amb gent del Garraf, a plaça Sant Jaume

Pedro Muñoz (dreta), president del CT Vilanova, amb Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana // CT VILANOVA

Unes 1.400 persones, el màxim permès en temps de pandèmia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, es van concentrar ahir per reivindicar el reconeixement de l’esport com a servei essencial i demanar la reactivació de les competicions territorials catalanes i els entrenaments.

Hi van estar representats tots els sectors del teixit esportiu del territori: clubs, federacions, empreses, responsables d’instal·lacions, universitats i els col·legis professionals. També hi va haver participació garrafenca.

El Club Tennis Vilanova, per exemple, va desplaçar-hi el seu president, Pedro Muñoz, i el seu vicepresident, Pere Barberà. Volem tornar a entrenar, volem tornar a obrir les nostres instal·lacions i seguirem segurs com fins ara, manifesten des del club a través de les xarxes socials.

Gerard Esteva, president de la UFEC (Unió de Federacions Esportives Catalanes) va ser un dels qui va prendre la paraula. “Som aquí per reivindicar, demanar i exigir que ens deixin obrir clubs i instal·lacions esportives, perquè l’esport és salut, salut física i mental. Volem continuar sent útils per a la societat com ho hem estat sempre. Som part de la solució. Demanem que ens deixin competir, perquè els nostres equips són la cèl·lula bàsica de cohesió social a tots els pobles i ciutats. Des dels nens i nenes més petits als equips grans. I volem que el govern obri els ulls i s’adoni que la majoria del teixit esportiu està a l’UCI i per tant que posi ajudes directes i efectives al sector. Sector, per cert, castigat tradicionalment per les retallades des del 2010. Prou de promeses que no es fan efectives!”

Esteva va demanar també al Govern que “reconegui l’esport com un servei essencial” i que “totes aquestes mesures siguin de caràcter urgent, que el PROCICAT autoritzi l’obertura de les entitats de forma immediata i que les ajudes demanades no es demorin més enllà d’aquest 2020”.

TROBADA AL PALAU DE LA GENERALITAT

Ahir mateix, després de la concentració, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, van rebre el mateix Esteva; Anna Pruna, presidenta del clúster català de la indústria de l’esport (INDESCAT), i August Tarragó, president de l’Associació d’Empresaris de Clubs Catalans de Fitnes (ADECAF) al Palau de la Generalitat.

En la reunió, els representants del teixit esportiu català van traslladar al Govern la situació que estan vivint a conseqüència de la Covid-19 i del tancament al públic de les instal·lacions esportives.

Budó i Figueras van escoltar les reivindicacions del sector i van expressar la seva comprensió per la situació complicada, fins i tot límit, que aquestes mesures han provocat en clubs i gimnasos.

Budó els va traslladar el convenciment del Govern que l’esport a Catalunya és segur, i va agrair el sacrifici que han fet durant aquests mesos, la qual cosa ha ajudat a millorar les dades sanitàries.

En aquest sentit, la consellera de la Presidència els va traslladar que s’està treballant perquè el sector pugui reobrir i recuperar una certa normalitat com més aviat millor.

[su_box title=”El recurs del sector esportiu avança” style=”soft” box_color=”#516e6d”]El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és competent per seguir amb la tramitació del recurs que el sector esportiu va presentar el passat 2 de novembre per demanar la suspensió cautelar de les mesures decretades per la Generalitat per les quals s’atura tota la competició esportiva i es tanquen les instal·lacions. Segons la UFEC ara el Govern té dos dies perquè s’oposi a la demanda de suspensió del decret.[/su_box]

Comparteix la notícia